reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 078×

    4,6 1078
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 541 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 670 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

13. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 285
    • trochu7
      trochu7

      hrstka hub je také dobrá

      11.02.2011 13:28:58

    • Lim
      Lim

      výborný recept, doporučuji!!

      06.02.2011 12:07:49

    • Simča
      Simča

      Fakt super, doporučuju a s tím pivem super :-)

      05.02.2011 13:48:58


    • Tlustoch
      Tlustoch

      Perfekto gulášo

      Dobrej a jednoduchej co dodat každopádně UVAŘIT!

      25.01.2011 11:43:44

    • alvapavoksarij
      alvapavoksarij

      super recept

      Výbornej gulášek. Už ho jdu vařit podruhé a moc se na něj těším.

      Při prvním vaření jsem měla masíčko měkoučké už po hodině vaření.

      24.01.2011 18:10:50

    • Zdeněk J
      Zdeněk J

      Parádička....

      Utahanej po šichtě jsem chtěl udělat manželce radost a zafrajeřit jak "my" chlapáci umíme guláš. Bezva recept, vůně plnej barák, podlil jsem maso plzničkou a cibule jsem dal stejně jako masa. Parádně to zahustila. Doporučuji přikusovat čerstvý chléb a poslouchat u toho Metallicu......díky za recept

      18.01.2011 11:04:25

      • luxusní záležitost...
        luxusní záležitost...

        Re: Parádička....

        naprosto s Vámi souhlasím,jen škoda,že jsem si příspěvek přečetl už při vaření,takže na plzínku bohužel nedošlo,ale příště jí dám více prostoru : )
        jinak super recept!!!

        22.01.2011 11:49:49

    • František
      František

      Zkuste podlejvat černym pivem. Je to super.

      07.01.2011 19:48:22

      • Adam
        Adam

        Presne tak!
        I pres svou sladkou chut, cerne pivo doda hutnejsi, jakoby masovejsi chut. Hodi se i do tradicniho hoveziho gulase. Navrch pekne na tenke platky cibulka...mmmm
        Madarsky gulas je vynikajici, ale neni nic lepsiho nez nas cesky!

        25.01.2011 18:55:00


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.