reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 078×

    4,6 1078
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 543 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 591 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 287

    • Hrušťa
      Hrušťa

      Nechci vám upírat vaše názory, ale mohli by jste své projevy trochu zkulturnit a umírnit své emoce. Tyto stránky jsou o vaření. Děkuji. Dále také doufám, že se už konečně dočtu jak je ten guláš nejlepší. :-)))

      Citace :
      Jindra Koldů09.09.2011 09:26:40odpovědět
      Protlak, bujón?Co to je za šlichtu?Navíc z vepřového....Chce se mně blejt velebnosti

      Citace :
      kecáš
      mila10.10.2011 10:12:40odpovědět
      Když ti to nechutná tak žer s prasatama možná ti to bude chutnat a neotravuj
      ostatní

      Citace :
      jendamazurek28.09.2011 16:00:26odpovědět
      Jindra Koldů:Ty seš fak velkej Šašek,guláš dělám i z jehněčího,krůtího atd.no z kuřete sem to teda neskoušel.No zamysli se nad sebou než sem něco napíšeš!!!

      Dobrému jídlu zdar.

      12.10.2011 14:17:58

      • gagin
        gagin

        přesně tak chci recept kouknu uvařím a buď dobré a nebo né tak příše to dělat nebudu ,ale abych tu psal ...... to ne! díky autoru za recept

        26.11.2011 13:00:47


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.