reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 078×

    4,6 1078
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 287
    • ceppal1
      ceppal1

      Hospodský gulášek

      Gulášek je výborný, na hotelu jsme dávali jako ingradienci sádlo - cibulka, paprika nové koření, pepř, bobkový list, česnek a jalovec

      18.04.2012 07:28:50

    • Hanibalka
      Hanibalka

      V jednoduchosti je síla.....výbornej gulášek... doporučuji

      17.04.2012 18:48:53

    • Martin
      Martin

      Byl vynikající !!!!!!!!!

      Dělali jsme ho 50 porcí a jen se po něm zaprášilo :-)

      17.04.2012 12:56:32


    • favo
      favo

      Dnes jsem si ho udělal podle receptu a byl dobrý.Jenom příště bez nového koření.Jinak super.

      29.03.2012 20:28:55

    • Ivana
      Ivana

      Vařila jsem tento recept poprvé a opravdu výborná omáčka, jen nechutnala úplně jako guláš. Ale jinak opravdu výborné.

      27.03.2012 14:05:21

    • Evicka
      Evicka

      Guláš jsem dělala poprvé a všem moc chutnal.

      04.03.2012 20:18:47

    • majija
      majija

      Tento guláš jsem vařila poprvé a musím říct, že chutnal báječně....nechápu ty komentáře kolem....takže velké díky za recept, jak ode mne, tak od mého přítele

      25.02.2012 22:37:24

    • evap5
      evap5

      nejlepší guláš jaký jsme zatím jedli. Děkuji

      23.02.2012 17:29:38

    • asopek
      asopek

      Guláš vynikající, jen ten masox všechno pos....... ale recept doporučuji, příště nedávám masox a nehustim (dělal jsem ho ze 3/4 kg masa) ale příště opět podle tohoto receptu. Dobrou chuť

      25.01.2012 21:23:26

    • allena.hola
      allena.hola

      Uvařen, jen bez bobkového listu, vynikající. Guláš ke knedlíku s přidáním cibule, na těstoviny to tolik není.

      25.01.2012 10:00:02


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.