reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 133×

    4,6 1133
  • 1 h 15 min

  • 265×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 003 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 817 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 775 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

4. 7. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 298
    • tak tohle ne
      tak tohle ne

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Takovej mrdec :-D

      22.08.2014 22:08:24

    • smejjkal
      smejjkal

      Hospodský vepřový guláš

      Tak v této majdě neni dodržen žádný technologický postup. Tuto majdu vařil snad kuchařský diletant nebo snad Pejsek s Kočičkou...

      04.08.2014 13:08:30

    • pepíno
      pepíno

      moc dobrý ta klothylda je na zdravé vyživě ,nebo co???

      01.08.2014 17:45:54


      • Fido
        Fido

        Re: guláš

        několikrát jsem si přečetl recept a příspěvek Klothyldy - musím ji dát za pravdu.
        Zahustit guláš moukou rozkvedlanou ve vodě (tzv. Amerikou), přidat kostku bujónu a protlak dát až po zalití vodou je vrchol ignoranství a žádný poctivě vyučený kuchař to neudělá;
        Rovněž maso se musí pořádně orestovat, aby se zatáhlo a paprika se přidává až po vysmahnutí na tuk;
        žádný olej ale pouze a pouze sádlo, v případě potřeby zahustit kouskem, na malé kostičky nakrájené, střídky chleba;
        protlak se restuje na tuku, aby ztratil kyselost, tudíž se nedává po zalití vodou

        01.08.2014 20:26:29

    • pepíno
      pepíno

      jen malou dromnost pání KLOTHYLDO odeber te se do 22 století tam vám bude lépe neoptěžujte lidi ..normální naschle žijte zdravě a vařte si podle svého

      01.08.2014 16:42:55

    • matejovic
      matejovic

      Hospodský vepřový guláš

      Je to výborný recept,vařil jsem ho víckrát a ja do něj přidávám sušené houby.

      31.07.2014 14:55:43

    • TFJester
      TFJester

      Nedával jsem bobkový list a rajčatový protlak a cibule bylo víc než masa. Zahušťoval jsem chlebem a moc jsme si pochutnali.

      30.06.2014 12:30:44


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.