reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 103×

    4,6 1103
  • 1 h 15 min

  • 260×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 657 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 729 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 291
    • sikulka
      sikulka

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Souhlasím, jenom barbar cpe do guláše bujon. A zahustit moukou, rozkvedlanou ve vodě? Jedli jste někdy opravdový guláš? Třeba od babičky? Tak tohle žádná pořádná hospoda nikdy neviděla. Hospodský guláš se vaří z výpeku z kostí a šlach, které jsou stále k dispozici v troubě.Guláš se má dělat pomalu a s láskou. Pokud chcete rychlovku k večeři, uvařte si nudle s mákem.

      25.11.2015 00:41:52

      • mr0ud
        mr0ud

        Re: Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

        pokud ve IV. cenové skupině v hospodě čekáte výpek z kostí a šlach,tak jste dost najivní človíček:o)

        17.12.2015 09:39:01

    • Terez
      Terez

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Mňam, díky moc za recept. Zrovna sem ho uvařila a je skvělej, zítra bude luxusní :-)

      24.10.2015 20:27:19


    • vendy
      vendy

      jestli muzu poradit tak je dobře nechat maso na cibuli nejdříve vydusit na tuk a pak sudndat z plotynky,pridat ml.papriku,zalit horkou vodou a dat dusit.Take pridavam cely pepr,asi 8 kulicek,nového koreni tak3,ale to je podle chuti každého z nas.

      20.10.2015 06:33:08

    • Mahoja Kotyč
      Mahoja Kotyč

      Do guláše chemický masový bujón???

      Neuvěřitelná prasárna :-(.

      19.09.2015 20:33:45

    • Markéta
      Markéta

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Chci poděkovaz za tento recept. Hodnotím kladně, sobotní obídek se povedl. Nechám uležet do zítřka.

      18.09.2015 20:30:09

    • Jan
      Jan

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Tak jsem si dneska uvařil tenhle guláš na chalupě v zapadákově, ale vzhledem k tomu, že tam jsou poněkud polní podmínky a sámoška daleko, tak jsem si ho jako ten barbar uvařil z vepřový konzervy. :) A musím říci, že mi i přesto velice chutnal. Přihustil jsem to ještě čerstvou paprikou.

      22.08.2015 16:15:21


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.