reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 103×

    4,6 1103
  • 1 h 15 min

  • 260×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 657 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 729 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 291
    • kuchařka dědy janíka
      kuchařka dědy janíka

      Guláš je dobrý,zkuste ještě dochutit 5 kuličkami jalovce

      01.07.2011 19:25:03

    • camay
      camay

      Právě ho vařím pro velký ohlas už potřetí..Výborný

      26.06.2011 20:06:03

    • ariel
      ariel

      Ja vubec nevarim, ale jsem dlouhodobe v cizine a sleduju ceske filmy. ted se divam na Letajiciho Cestmira, kde ji gulas, dostala jsem na nej strasnou chut. Tenhle recept byl super, jednoduchy (i pro me coby absolutniho laika) a je to hrozne dobre!!!! DIKY!!!

      05.06.2011 06:03:43


    • bobzbrd
      bobzbrd

      Nebojte se přidat víc česneku!Ten český tomu dodá chuť,ale ten čínský je bez chuti!Zahušťuji zásadně tvrdým strouhaným chlebem!V nejhorším zahustit lehce opraženou moukou.

      21.05.2011 09:56:59

    • paní makaková
      paní makaková

      Tak premiera dopadla dobre, uff. Prave jsem dovarila,voni nadherne, akorat jsem ho musela dochutit velkou davkou gulasoveho koreni. Jinak luxusni!

      01.04.2011 18:00:10

      • Jarouš
        Jarouš

        Re: hospodský guláš

        Skutečně výborný, lze udělat i z hovězího masa zcela stejně, pouze se musí déle dusit. Nechápu však, jak ho může někdo zprasit přidáním gulášového koření, nota bene velké dávky!!!

        05.04.2011 19:19:23


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.