reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 077×

    4,6 1077
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 540 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 669 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

13. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 285
    • Joely
      Joely

      Prosím potřebovala bych vědět kolik vody na tehlech 6 porcí ? děkuji

      16.06.2011 11:38:37

      • Stix
        Stix

        Re: kolik vody

        vody se přidává takové množství, aby maso bylo zalité max. do poloviny svého objemu a postupně se mírně podlévá; nesmí být ve vodě zcela ponořeno - pak ho vaříte ...
        Na závěr maso vyjměte a podlejte podle toho, kolik chcete omáčky - já to zahušťuji tvrdým strouhaným chlebem (podle množsví tak 2-3 PL) a nechám to na mírném plameni provařit asi 20. min.

        19.06.2011 12:15:34

    • ariel
      ariel

      Ja vubec nevarim, ale jsem dlouhodobe v cizine a sleduju ceske filmy. ted se divam na Letajiciho Cestmira, kde ji gulas, dostala jsem na nej strasnou chut. Tenhle recept byl super, jednoduchy (i pro me coby absolutniho laika) a je to hrozne dobre!!!! DIKY!!!

      05.06.2011 06:03:43


    • bobzbrd
      bobzbrd

      Nebojte se přidat víc česneku!Ten český tomu dodá chuť,ale ten čínský je bez chuti!Zahušťuji zásadně tvrdým strouhaným chlebem!V nejhorším zahustit lehce opraženou moukou.

      21.05.2011 09:56:59

    • Renáta
      Renáta

      Vepřový guláš-zahuštění

      Chci se tedy zetat jak tedy zahustit chlebem neomoukou nebo jak???Moukou je to jiný guláš jak v hospůdkách, kde je děsně výborný!

      16.05.2011 21:13:36

    • Hanka
      Hanka

      Guláš je vinikající a jednoduchý, dala jsem tam 2 lžíce červené papriky a má nádhernou barvu.Cibulka orestovaná vyloženě dozlatova. Moc děkuji. Jinak já osobně zahušťuji nastrouhaným bramborem a trochou chlebové strouhanky, ale to záleží dle zvyklosti.Díky a doporučuji všem.

      07.05.2011 11:49:52

    • Irena
      Irena

      Děkuju za recept..guláš byl výbornej!

      28.03.2011 18:38:55

    • karras
      karras

      Perfekt

      28.03.2011 11:40:53

    • ivannka
      ivannka

      takhle dělám guláš normálně.jen dávám stejně masa i cibule a té kolikrát i více.

      01.03.2010 17:23:48


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.