reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 114×

    4,6 1114
  • 1 h 15 min

  • 261×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 935 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 674 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 753 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 740 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 627 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 292
    • blade
      blade

      Diky za napad, jdu to vyzkouset na zitrejsi obed :-)

      03.11.2011 16:51:20

    • sada
      sada

      Super,rychlý a jednoduchý recept.Gulášek jak má být.

      03.11.2011 11:42:26

    • pkotyza
      pkotyza

      dělám guláš podle tohoto receptu už dlouho a je výborný

      30.10.2011 11:51:07


    • ioi
      ioi

      Sprosťáci a prosťáčci jsou jak vidno všude...
      nechte je žít, oni na svá slova jednou dojedou.

      Guláš teď vařím (ještě hodinu) a jsem zvědavý jak bude doma chutnat.
      Děkuji autorovi receptu!!!

      26.10.2011 14:45:51

    • Monty
      Monty

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      20.10.2011 19:49:29

    • Kejtty
      Kejtty

      Tento recept mohu jen doporučit. Opravdu výborný!

      20.10.2011 11:07:49

    • miška
      miška

      nedělala jsem to z vepřového, ale z muflonního masa a bylo to naprosto luxusní. vynikající recept:)

      11.10.2011 13:25:12

    • sasafx
      sasafx

      Moc dobré!!!

      06.10.2011 18:44:06

    • kuchařka dědy janíka
      kuchařka dědy janíka

      Hospodský vepřový guláš

      Vážení,nevím proč děláte machry a tento guláš neustále kritizujete a navrhujete úpravy.Tento guláš je vynikající a nepotřebuje vaše rady.Uvědomte si,že existuje mnoho obměn ve vaření gulášů a to z různých mas.Já sám mámasi 20 receptů,ale mohu potvrdit,že tento je jeden z nejlepších.

      03.10.2011 16:55:30

    • Jana Heinová
      Jana Heinová

      vepřový guláš dělám je v každé kuchařce,jen tam nedávám bobkový list a nové koření to možná někdy vyzkouším a zahust'uji tak ,že nechám vydusit vodu zapráším moukou osmahnu a pak zaleju horkou vodou a nechám povařit .Dochucuji marjánkou a česnekm.Ještě místo rajského protlaku dávám dvě čerstvá oloupaná rajčátka ,jsou lepší než protlak.

      03.10.2011 13:46:50


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.