reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 140×

    4,6 1140
  • 1 h 15 min

  • 266×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 030 hodnocení

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

19. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 847 hodnocení

Nedělní moučníky do 30 minut, po kterých se jen zapráší!

19. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 217 hodnocení

Houbařská sezóna je v plném proudu: Recepty na smaženici z hub 6x jinak

19. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

18. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 691 hodnocení

Šetřete v kuchyni

18. 9. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 301
    • rabi7
      rabi7

      fak dobrej!

      Dovolil jsem si tam přidat ještě nějaké houby, orestoval jsem je společně s cibulkou a rozhodně tomu neublížily. Doporučuju!

      19.07.2012 12:33:44

    • Kudrc
      Kudrc

      Hospodský guláš

      Vynikající, snadné ....

      13.06.2012 22:18:20

    • Izaura
      Izaura

      Bezvadný, krásný gulášek!!!
      Mám dotaz a nevím, kam ho poslat. Moc ráda bych taky přidávala recepty a myslím, že mám co nabídnout, ale vůbec nevím, jak na to. Umím kliknout na Přidej recept, ale pak už je to pro mne španělská vesnice. Přidej aspoň jednu ingredienci...Proč nemůžu napsat suroviny najednou, pak popis jak na to? proč je to tak složité??
      Pokud by mi někdo mohl a chtěl pomoct, tak moc děkuji...na email [email protected]
      předem děkuji..

      10.06.2012 18:51:51


    • olí
      olí

      hmh :) luxusní!!! jinej už dělat nebudu!!!

      09.06.2012 22:22:27

    • Míša
      Míša

      není co vytknout!

      23.05.2012 12:47:10

    • luca (tecka) sejkorova
      luca (tecka) sejkorova

      dle tohoto receptu jsem guláš vařila už několikrát a různým strávníkům a všichni byli naprosto spokojený :) Doporučuju

      06.05.2012 20:34:41

    • ceppal1
      ceppal1

      Hospodský gulášek

      Gulášek je výborný, na hotelu jsme dávali jako ingradienci sádlo - cibulka, paprika nové koření, pepř, bobkový list, česnek a jalovec

      18.04.2012 07:28:50

    • Hanibalka
      Hanibalka

      V jednoduchosti je síla.....výbornej gulášek... doporučuji

      17.04.2012 18:48:53

    • Martin
      Martin

      Byl vynikající !!!!!!!!!

      Dělali jsme ho 50 porcí a jen se po něm zaprášilo :-)

      17.04.2012 12:56:32

    • favo
      favo

      Dnes jsem si ho udělal podle receptu a byl dobrý.Jenom příště bez nového koření.Jinak super.

      29.03.2012 20:28:55


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.