reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 115×

    4,6 1115
  • 1 h 15 min

  • 261×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 935 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 676 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 741 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 628 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 292
    • favo
      favo

      Dnes jsem si ho udělal podle receptu a byl dobrý.Jenom příště bez nového koření.Jinak super.

      29.03.2012 20:28:55

    • Ivana
      Ivana

      Vařila jsem tento recept poprvé a opravdu výborná omáčka, jen nechutnala úplně jako guláš. Ale jinak opravdu výborné.

      27.03.2012 14:05:21

    • Evicka
      Evicka

      Guláš jsem dělala poprvé a všem moc chutnal.

      04.03.2012 20:18:47


    • majija
      majija

      Tento guláš jsem vařila poprvé a musím říct, že chutnal báječně....nechápu ty komentáře kolem....takže velké díky za recept, jak ode mne, tak od mého přítele

      25.02.2012 22:37:24

    • evap5
      evap5

      nejlepší guláš jaký jsme zatím jedli. Děkuji

      23.02.2012 17:29:38

    • asopek
      asopek

      Guláš vynikající, jen ten masox všechno pos....... ale recept doporučuji, příště nedávám masox a nehustim (dělal jsem ho ze 3/4 kg masa) ale příště opět podle tohoto receptu. Dobrou chuť

      25.01.2012 21:23:26

    • allena.hola
      allena.hola

      Uvařen, jen bez bobkového listu, vynikající. Guláš ke knedlíku s přidáním cibule, na těstoviny to tolik není.

      25.01.2012 10:00:02

    • Martin"Vito"Corleone
      Martin"Vito"Corleone

      vylepšení

      Guláš je sám o sobě vynikající,ale do základního dušení jsem přidal sušený česnek a nakonec na zahuštění místo mouky zkuste starší chléb který do guláše jen rozdrobte a přilijte menší sklenici piva pro podtrhnutí chuti,

      20.01.2012 10:53:08

    • Martin
      Martin

      Gulášek vaříme, dáme vědět...............

      15.01.2012 18:51:00

    • Tomik
      Tomik

      vyborne

      10.01.2012 08:56:37


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.