reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 113×

    4,6 1113
  • 1 h 15 min

  • 261×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 698 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 931 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 672 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 750 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 738 hodnocení

Tip na neděli: Úžasný karamelový koláč s tvarohem

29. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 281 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 623 hodnocení

Jak využít karanténu: Upečte si rychlé domácí rohlíky podle Markéty

28. 3. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 292
    • henrietaobo
      henrietaobo

      Guláš je výborný,pouze zahušťuji chlebem.Jsou zde dotazy kdy co přidat-někdy se nedivím.Dcera se také učí teprve vařit a to,co nám je jasné-začínající kuchařky tápají...Tak tedy tip pro zahuštění-chleba přeliji gulášem,nechám změknou,rozmixuji ponorným mixerem a vliji do guláše.Bobkový list a nové koření dle mého do guláše nepatří,ale každý má jinou chuť.

      17.10.2012 08:49:13

    • Honza
      Honza

      Tohle mě dokáže vytočit. Kdo sem asi tak zajde a řeší nějakej recept? Pohlreich?
      KDE JE V POPISU PŘÍPRAVY "CELÉ NOVÉ KOŘENÍ" A "BOBKOVÝ LIST"? !!! To jako člověk , kterej se učí vařit má vědět jak? To tam mám vrznout jako kdy? To není poprvé co v soupisu surovin je několik ingrediencí, které v popisu přípravy nejsou zmíněny!!!

      10.10.2012 17:07:02

    • Pett
      Pett

      Už jsem kdysi podobný dělal a byl výborny.Dnes jdu opět na něj,mám přivezenou nějakou paprikovou pastu do guláše z Madarska,tak též přidám ;-)

      30.09.2012 13:49:04


    • Mates
      Mates

      Bujon do gulasu :D Jinak dobrota

      19.09.2012 17:52:10

    • Janina
      Janina

      Opravdu povedený recept, nemá chybu, vřele doporučuji. A to jsem dělala pořádný guláš prvně.

      11.09.2012 15:51:03

    • Izaura
      Izaura

      hospodský guláš..

      Já ho taky dělám pod jiným názvem-šoférský:-). Poprosila mne kamarádka, která žije v Kanadě, že takový se dělal v jedné hospůdce v Ostravě, jestli nevím, jaký to byl. No, tak jsem to zkusila zjistit:-)).

      29.08.2012 14:37:13

    • David
      David

      Jako zahusťovat amerikou a dávat tam bujon je největší odpor ze všech po lepším zahušťovadle byla vynikající

      15.06.2012 10:57:42

      • Fido
        Fido

        zahušťovat guláš amerikou je skutečně zločin proti lidskosti... používá se chleba;
        "amerika" = kuchař. slang. výraz pro mouku s vodou

        10.10.2012 19:04:52

    • Milena Rancová
      Milena Rancová

      a kde je koření ?

      Super, vařím ho podobně.
      Jen nějak v popisu nenacházím ten bobkový list a kuličky nového koření :-)

      13.02.2012 15:40:37


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.