reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 078×

    4,6 1078
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 287
    • Iveta
      Iveta

      Taky vůbec nechápu kdy tam mám dát ten bobkový list a nové koření když už to teda podle toho receptu dělám. Ale zatím jsem s tím asi jiný problém neměla :))

      18.12.2012 13:16:55

    • 85safira85
      85safira85

      Veprovy hospodsky gulas

      Je to vyborny recept.Vsetky ingrediencie su podla mojho gusta a ta chut je bozska:))) Dakujem velmi pekne za tento recept.Uz budem varit len podla neho:)))

      16.12.2012 10:29:52

    • zavlenka
      zavlenka

      Dobrý guláš

      Trochu jiný guláš s tou majoránkou. Myslím, že by tam ani nemusel být bujón.

      28.11.2012 11:10:11


    • henrietaobo
      henrietaobo

      Guláš je výborný,pouze zahušťuji chlebem.Jsou zde dotazy kdy co přidat-někdy se nedivím.Dcera se také učí teprve vařit a to,co nám je jasné-začínající kuchařky tápají...Tak tedy tip pro zahuštění-chleba přeliji gulášem,nechám změknou,rozmixuji ponorným mixerem a vliji do guláše.Bobkový list a nové koření dle mého do guláše nepatří,ale každý má jinou chuť.

      17.10.2012 08:49:13

    • Honza
      Honza

      Tohle mě dokáže vytočit. Kdo sem asi tak zajde a řeší nějakej recept? Pohlreich?
      KDE JE V POPISU PŘÍPRAVY "CELÉ NOVÉ KOŘENÍ" A "BOBKOVÝ LIST"? !!! To jako člověk , kterej se učí vařit má vědět jak? To tam mám vrznout jako kdy? To není poprvé co v soupisu surovin je několik ingrediencí, které v popisu přípravy nejsou zmíněny!!!

      10.10.2012 17:07:02

    • Pett
      Pett

      Už jsem kdysi podobný dělal a byl výborny.Dnes jdu opět na něj,mám přivezenou nějakou paprikovou pastu do guláše z Madarska,tak též přidám ;-)

      30.09.2012 13:49:04

    • David
      David

      Jako zahusťovat amerikou a dávat tam bujon je největší odpor ze všech po lepším zahušťovadle byla vynikající

      15.06.2012 10:57:42

      • Fido
        Fido

        zahušťovat guláš amerikou je skutečně zločin proti lidskosti... používá se chleba;
        "amerika" = kuchař. slang. výraz pro mouku s vodou

        10.10.2012 19:04:52

    • Milena Rancová
      Milena Rancová

      a kde je koření ?

      Super, vařím ho podobně.
      Jen nějak v popisu nenacházím ten bobkový list a kuličky nového koření :-)

      13.02.2012 15:40:37


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.