reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 115×

    4,6 1115
  • 1 h 15 min

  • 261×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 700 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 935 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 676 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 741 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 628 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 292
    • Verča
      Verča

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Tak právě vařím a zatím krásně voní, tak uvidíme :)

      01.08.2013 11:50:10

    • Renata
      Renata

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Guláš je dobrý. Zvládne i začátečník

      10.07.2013 10:30:59

    • Anndulik
      Anndulik

      Tak tento guláš sme doma uvařili..a byl fakt luxusní fakt..mooooc mnamka..můžeme vřele doporučit..:-)

      09.07.2013 20:45:36


    • Kristýna
      Kristýna

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Také můj první guláš a moc nám chutnal :-) Díky za recept..

      12.06.2013 16:27:34

    • Lenča
      Lenča

      Můj první gulášek a výborný :) dávala jsem sice všechno by očko, ale i tak. Dost srozumitelné i pro neumy :P

      03.06.2013 17:35:06

    • mivy
      mivy

      Komentovat tady nesmyslama a machrovat,to by vam slo vsem.hazet rozumy,jako jalovinky do veproveho gulase,pokud vim,davaji se do zverinoveho,bavite se jak prerazit zasmradle maso,jestli octem,nebo hypermanganem,normalni clovek takove maso vyhodi.sto lidi,sto chuti a sto receptu,tak az sem date svuj recept,pak tady hazejte rozumy a hodnotte!!!k nazvu "hospodsky gulas" se recept krasne hodi a nevidim nic spatneho na jeho slozeni

      04.05.2013 13:43:48

    • Kenny
      Kenny

      Borec tam zapomel v ktere fazi pridat nektere koreni takze pozor.. Navic podle receptu mate pridat horkou vodu a pak zahustit moukou.. Pokud mate gulasek dost husty tak nic z toho nedelejte, jen jidlo zbytecne zatizite.

      03.05.2013 20:05:49

    • Nemo
      Nemo

      Zběžně k věci..

      Vážení, pár poznámek:
      - zahušťovat amerikou (kváskem, říkejte tomu jak chcete) je prasárna, styděl bych se to někam napsat jako návod
      - přidat do jídla nějakou glutamátovou sra*ku typu bujon v kostce je zvířeckost
      - názor, že se majoránkou maskuje zkažené maso je mimo, maso se myje v octu, když je moc "jeté" tak v hypermanganu a smrad se schovává česnekem, ten přetluče všechno :)

      30.03.2013 22:07:04

    • Lidy
      Lidy

      Guláše vařím i pro větší společnost a mlsné myslivecké jazýčky hodnotí vždy kladně. Dávám všechny ingredience uvedené v tomto receptu, zahušťuji strouhaným chlebem, přidávám stopku rumu. Při přípravě z divočiny ještě trochu mletého jalovce. Faktem je, že čím víckrát ohřívaný, tím je lepší. A bezva je skutečnost, že příloh k němu se dá použít neomezeně, i když voňavý měkký chlebíček je bez konkurence.

      06.03.2013 11:18:04

    • klaun
      klaun

      Zahušťování guláše chlebem

      Tak máte pravdu, guláš bych chlebem nikdy nezahušťoval, je to naprostá barbařina. Pokud je potřeba guláš zahustit, tak vždy používám najemno nastrouhanou propečenou chlebovou kůrku. Nikdy nepoužívám chlebovou střídku.
      Každý má něco oblíbeného a proto nikomu nevnucuji svůj postup, maximálně mohu doporučit vyzkoušet. Chuťově je to naprosto o něčem jiném, než při zahuštění střídkou chlebovou.

      05.03.2013 11:43:36


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.