reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 077×

    4,6 1077
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 540 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 669 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

13. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 285
    • obidowska
      obidowska

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      musím říct, že opravdu moc dobrý gulášek.. :)

      13.08.2013 11:21:54

    • Verča
      Verča

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Tak právě vařím a zatím krásně voní, tak uvidíme :)

      01.08.2013 11:50:10

    • Renata
      Renata

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Guláš je dobrý. Zvládne i začátečník

      10.07.2013 10:30:59


    • Anndulik
      Anndulik

      Tak tento guláš sme doma uvařili..a byl fakt luxusní fakt..mooooc mnamka..můžeme vřele doporučit..:-)

      09.07.2013 20:45:36

    • Kristýna
      Kristýna

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Také můj první guláš a moc nám chutnal :-) Díky za recept..

      12.06.2013 16:27:34

    • Lenča
      Lenča

      Můj první gulášek a výborný :) dávala jsem sice všechno by očko, ale i tak. Dost srozumitelné i pro neumy :P

      03.06.2013 17:35:06

    • mivy
      mivy

      Komentovat tady nesmyslama a machrovat,to by vam slo vsem.hazet rozumy,jako jalovinky do veproveho gulase,pokud vim,davaji se do zverinoveho,bavite se jak prerazit zasmradle maso,jestli octem,nebo hypermanganem,normalni clovek takove maso vyhodi.sto lidi,sto chuti a sto receptu,tak az sem date svuj recept,pak tady hazejte rozumy a hodnotte!!!k nazvu "hospodsky gulas" se recept krasne hodi a nevidim nic spatneho na jeho slozeni

      04.05.2013 13:43:48

    • Kenny
      Kenny

      Borec tam zapomel v ktere fazi pridat nektere koreni takze pozor.. Navic podle receptu mate pridat horkou vodu a pak zahustit moukou.. Pokud mate gulasek dost husty tak nic z toho nedelejte, jen jidlo zbytecne zatizite.

      03.05.2013 20:05:49

    • Nemo
      Nemo

      Zběžně k věci..

      Vážení, pár poznámek:
      - zahušťovat amerikou (kváskem, říkejte tomu jak chcete) je prasárna, styděl bych se to někam napsat jako návod
      - přidat do jídla nějakou glutamátovou sra*ku typu bujon v kostce je zvířeckost
      - názor, že se majoránkou maskuje zkažené maso je mimo, maso se myje v octu, když je moc "jeté" tak v hypermanganu a smrad se schovává česnekem, ten přetluče všechno :)

      30.03.2013 22:07:04

    • Lidy
      Lidy

      Guláše vařím i pro větší společnost a mlsné myslivecké jazýčky hodnotí vždy kladně. Dávám všechny ingredience uvedené v tomto receptu, zahušťuji strouhaným chlebem, přidávám stopku rumu. Při přípravě z divočiny ještě trochu mletého jalovce. Faktem je, že čím víckrát ohřívaný, tím je lepší. A bezva je skutečnost, že příloh k němu se dá použít neomezeně, i když voňavý měkký chlebíček je bez konkurence.

      06.03.2013 11:18:04


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.