reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 078×

    4,6 1078
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 287
    • Pavla
      Pavla

      hospocký guláš

      je výborný nic bych na něm neměnila

      16.04.2014 18:29:36

    • fox
      fox

      Docela humus

      A k čemu je ten bobkový list a celé nové koření? To tam vůbec nepatří. Jo a smaží se na sádle a ne na nějakém smradlavém oleji!

      14.04.2014 07:02:06

    • Klothylda
      Klothylda

      Za to mistři od nás s vaším jazykem a slovníkem nám dělají reklamu! Jestli takhle vaříte doma, slovo guláš byste si neměli brát do úst!

      13.04.2014 15:29:37


    • rasovskym
      rasovskym

      Velice chutný! Vřele doporučuji...vaříte sice 2 hodiny, ale vyplatí se to.

      05.04.2014 11:31:55

    • Lubor
      Lubor

      Možnost úpravy

      U vepřového guláše, který se vaří zpravidla kratší dobu než hovězí guláš, nemusí dojít k úplnému rozvažení cibule, i když je jemně nasekaná. Ta potom plave na hladině. Před zahuštěním lze plovoucí kousky cibule sebrat cedníkem do připravené nádoby a v té tuto hmotu rozmixovat tyčovým mixerem. Celé to zpět nalít go hrnce s gulášem. Částečně to guláš i zahustí a nemusí se potom tolik zahušťovat jinými ingrediencemi.

      04.04.2014 01:01:45

    • petr
      petr

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      guláš je výborný

      28.03.2014 18:41:13

    • Ajka
      Ajka

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Guláš je výborný. Vařím ho ráda, chutná celé rodině. Někdy občas přidám fazole pro zpestření. Ale každému jak chutná ;)

      12.02.2014 12:35:40

    • Kristína
      Kristína

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      A na zítra je uvařeno....je výborný,jen jsem nedávala bujon,ale co chuť to názor a protlak také nebyl a ničemu to nevadí :)

      02.02.2014 20:41:02

    • Milan
      Milan

      Hospodský guláš

      Já bych si guláš bez marjánky ani nedovedl představit Ale proti gustu žádný dišputát Někomu chutná to a druhému ono. Ale k čemu takovéhle diskuze. Nechme to koňovi.

      13.01.2014 14:12:28


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.