reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 083×

    4,6 1083
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 288
    • Hrušťa
      Hrušťa

      Nechci vám upírat vaše názory, ale mohli by jste své projevy trochu zkulturnit a umírnit své emoce. Tyto stránky jsou o vaření. Děkuji. Dále také doufám, že se už konečně dočtu jak je ten guláš nejlepší. :-)))

      Citace :
      Jindra Koldů09.09.2011 09:26:40odpovědět
      Protlak, bujón?Co to je za šlichtu?Navíc z vepřového....Chce se mně blejt velebnosti

      Citace :
      kecáš
      mila10.10.2011 10:12:40odpovědět
      Když ti to nechutná tak žer s prasatama možná ti to bude chutnat a neotravuj
      ostatní

      Citace :
      jendamazurek28.09.2011 16:00:26odpovědět
      Jindra Koldů:Ty seš fak velkej Šašek,guláš dělám i z jehněčího,krůtího atd.no z kuřete sem to teda neskoušel.No zamysli se nad sebou než sem něco napíšeš!!!

      Dobrému jídlu zdar.

      12.10.2011 14:17:58

    • Jindra Koldů
      Jindra Koldů

      Protlak, bujón?Co to je za šlichtu?Navíc z vepřového....Chce se mně blejt velebnosti

      09.09.2011 09:26:40

      • bob
        bob

        Tak si tam dejte vývar, rajčata a hovězí. Takový hnidopichy mám nejradši. Každej rozumnej člověk pochopí princip a použije suroviny, které má k dispozici, a popřípadě se rozdělí o své zkušenosti. Vy jste jen řekl, že jste buran. To se však nevztahuje k tomuto receptu, že..

        23.09.2011 11:30:41


      • V.
        V.

        Jindra Koldů - ty si kokot, co?
        Teď guláš vařím a oceňuji, že je jednoduchý

        26.09.2011 15:24:31

      • Argo
        Argo

        Text komentáře byl smazán.

        Text komentáře byl smazán.

        28.09.2011 15:04:48

      • mila
        mila

        Text komentáře byl smazán.

        Text komentáře byl smazán.

        10.10.2011 10:12:40

      • pkotyza
        pkotyza

        Text komentáře byl smazán.

        Text komentáře byl smazán.

        30.10.2011 11:47:10

      • mr0ud
        mr0ud

        Re: JindraKoldů

        nejste moc chytrej pane.asi nevíte,o čem guláš je.a nechtěl bych věru žráti šlichty vámi stvořené.

        20.11.2011 12:57:14

      • Tomasek-25
        Tomasek-25

        Mě zaráží co se pánovi nelíbí na bujónu? Asi je zvyklý z obchodů jen na "kostku", ale bujón v pravém významu slova znamená silný masový vývar... a pokud jde o protlak, tak chápu, pán je labužník a je zvyklý asi na rajčatové pasatto (pasatta di podomoro)

        30.11.2011 23:58:41


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.