reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 083×

    4,6 1083
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 288
    • ferenc (tecka) cernoch
      ferenc (tecka) cernoch

      muj první guláš

      Dobrý stručný recept a výsledek tedy jestli umíte číst je perfektní mňam:)

      18.02.2013 13:11:43

    • Harynda
      Harynda

      Vařili jsme s ženou 100 porcí , naprosto skvělýýýý !!!!! Děkuji !!!!

      12.02.2013 20:23:23

    • nikakola
      nikakola

      Poprvé jsem vařila guláš a musím říct, že většina lidí to nepoznala :) děkuji za výborný recept.

      12.02.2013 10:03:49


    • karl
      karl

      teda v guláši se bez bobkovýho listu, a novýho koření, klidně obejdu.
      ale to, ču tu písa pan petricek svedčí o jedom. varenie videl z rýchlika, a bola hmla.....

      09.02.2013 14:31:39

    • Zuzna
      Zuzna

      Nejsem zadna kucharka

      ale tenhle se teda povedly na jednicku s hvezdickou! Dekuji. Manzel to malem obrecel :))

      04.02.2013 19:19:14

    • Žanet
      Žanet

      Byl dobrý!! :-)

      26.01.2013 12:42:05

    • rem-ludmila
      rem-ludmila

      dobrý guláš

      Recept je jak má být, jen ho dělám jedině na sádle a papriku dám až se maso zatáhne a taky když mám dám kousek hovězího je pak ještě lepší .Zahuštuji polohrubou moukou nebo chlebem .

      17.01.2013 12:11:06

    • Gabča
      Gabča

      guláš jsem dělala poprvé a musím říct, že se povedl. Takže supr :)

      16.01.2013 16:40:04

    • lumik
      lumik

      u nas v restauraci kde jsem v mladi varila se nerikalo amerika,ale kvasek,jenze gulas se restoval do tuku a zaprasoval moukou(spravny kucharsky postup),nebo se pouzila jiska,kvasek ne,dobre jsou i gulase zahustene strouhanym ne mixovanym chlebem,pan ze slovenska si navsiml,ze racept neni na kotlikovy gulas,ten se u nas moc nevari

      13.01.2013 15:36:04


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.