reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 072×

    4,6 1072
  • 1 h 15 min

  • 259×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 284
    • Karfik
      Karfik

      Proč vodu? Proč ne vývar? Proč to neudělat o hodně lepší?

      29.10.2014 15:47:45

    • tak tohle ne
      tak tohle ne

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Takovej mrdec :-D

      22.08.2014 22:08:24

    • smejjkal
      smejjkal

      Hospodský vepřový guláš

      Tak v této majdě neni dodržen žádný technologický postup. Tuto majdu vařil snad kuchařský diletant nebo snad Pejsek s Kočičkou...

      04.08.2014 13:08:30


    • pepíno
      pepíno

      moc dobrý ta klothylda je na zdravé vyživě ,nebo co???

      01.08.2014 17:45:54

      • Fido
        Fido

        Re: guláš

        několikrát jsem si přečetl recept a příspěvek Klothyldy - musím ji dát za pravdu.
        Zahustit guláš moukou rozkvedlanou ve vodě (tzv. Amerikou), přidat kostku bujónu a protlak dát až po zalití vodou je vrchol ignoranství a žádný poctivě vyučený kuchař to neudělá;
        Rovněž maso se musí pořádně orestovat, aby se zatáhlo a paprika se přidává až po vysmahnutí na tuk;
        žádný olej ale pouze a pouze sádlo, v případě potřeby zahustit kouskem, na malé kostičky nakrájené, střídky chleba;
        protlak se restuje na tuku, aby ztratil kyselost, tudíž se nedává po zalití vodou

        01.08.2014 20:26:29

    • pepíno
      pepíno

      jen malou dromnost pání KLOTHYLDO odeber te se do 22 století tam vám bude lépe neoptěžujte lidi ..normální naschle žijte zdravě a vařte si podle svého

      01.08.2014 16:42:55

    • Klothylda
      Klothylda

      Strašné!

      Dostat tuhle prasárna v hospodě, pak opravdu vraždím. Ani se nedivím, že je náš národ tlustší a tlustší, když se vaří podle kdejaké mimibazarnice její šlichty, kterými se neštítí na krmit ani vlastní děti. Hospodský se to prosím jmenuje proč, když to s postupem i surovinami dle normální kuchařky, natož nějaké normové nemá zbláznil společného? Proč si ale dát práci s octovou přípravou, když se tam dají nafrkat protlaky atd, vývar, to už je vrchol prasárenství! Co je to jinak za módu, už tak zmrskané jídlo zahuštovat? Aby vypadalo, že je toho víc, hutnější? Kdyby autorka někdy v životě potkala poctivý recept analýzy guláš, věděla by, že zahušťování není potřeba! A prosím, nevymlouvejme se tu na děti, čas atd! Jinak, vy co tu tleskáte? To vám není líto ani toho masa? I když je pravda, že je dnes moderní Babica a kdejaké čuně holt může posuzovat i zdravotně závadná jídla

      13.04.2014 15:26:23

      • abraxas
        abraxas

        Re: Strašné!

        pro vás doporučuji nejíst v hospodě a tudíž ani nekritizovat.jde vidět,že jste nikdy v hospodě nevařila.jestliže vaříte podle norem i doma,tak věřím,že jste pořád svobodná......

        12.07.2014 07:24:10

      • Klara123321
        Klara123321

        Re: Strašné!

        Klothylda
        Vy musite byt pekne zakomplexovana slepice.Musim rict ze ano tento gulas je jakoby varil pejsek s kocickou.Ale nemuzete soudit neco co jste neochutnala!Vy vite taky hovno co dostanete v hospode na talir.Pokud nejste vyuceny kuchar.Ja napriklad ano tak nemate ani paru o postupu!Tak budte tak laskava a misto drzeho kritizovani si bezte uvarit Vas super gulasxDDD

        05.09.2014 13:31:42

      • araj
        araj

        Re: Strašné!

        ty hovado vegetariansky ty neviš co je dobry tak sem vubec nelez

        24.09.2014 18:29:42

    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.