reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 083×

    4,6 1083
  • 1 h 15 min

  • 259×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 288
    • Terez
      Terez

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Mňam, díky moc za recept. Zrovna sem ho uvařila a je skvělej, zítra bude luxusní :-)

      24.10.2015 20:27:19

    • vendy
      vendy

      jestli muzu poradit tak je dobře nechat maso na cibuli nejdříve vydusit na tuk a pak sudndat z plotynky,pridat ml.papriku,zalit horkou vodou a dat dusit.Take pridavam cely pepr,asi 8 kulicek,nového koreni tak3,ale to je podle chuti každého z nas.

      20.10.2015 06:33:08

    • Markéta
      Markéta

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Chci poděkovaz za tento recept. Hodnotím kladně, sobotní obídek se povedl. Nechám uležet do zítřka.

      18.09.2015 20:30:09


    • Jan
      Jan

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Tak jsem si dneska uvařil tenhle guláš na chalupě v zapadákově, ale vzhledem k tomu, že tam jsou poněkud polní podmínky a sámoška daleko, tak jsem si ho jako ten barbar uvařil z vepřový konzervy. :) A musím říci, že mi i přesto velice chutnal. Přihustil jsem to ještě čerstvou paprikou.

      22.08.2015 16:15:21

    • Honza
      Honza

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Tak jsem včera udělal podle tohoto receptu guláš a nic co bych vytknul, je moc dobrý a jednoduchý jediné co jsem udělal že jsem nezahušťoval jíškou ale nastrouhal jsem kůrku od chleba a dal tolik cibule co masa, Vynikající Děkuji! :))

      14.04.2015 11:17:45

    • Monika
      Monika

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Dneska budu zkoušet Váš guláš a jistě bude fajn,díky.

      27.03.2015 12:46:36

    • Peter
      Peter

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      EŠTE že ste tu diskusiu zvrhli na národnostnú otázku. Nechcem sa zvrhnúť na vašu úroveň len si myslím o vás svoje. Bohužiaľ pán Rebríček ma pravdu o tom guláši. Samozrejme vy si zo môžete variť po svojom, len treba zobrať na vedomie aj názor druhého, a nie ho hneď urážať.. on tam nič o čechoch nič nenapísal, takže sa čudujem vašim reakciám, ale to asi bude v niečom inom. Keď ukażete ten svoj recept nejakému vášmu poľovníkovy verím že dá za pravdu Petrickovy a nie vám. Ale podstatné je ze vam ten váš guláš chuti , na niečom inom nezáleží. Zdravim všetkých normálnych ľudí ktorý vedia prijať aj názor iného. A je jedno či je to Čech alebo Slovák

      30.01.2015 11:14:07

    • broskvi
      broskvi

      Tlakový hrnec

      Píšete, že maso by se mělo dusit zhruba 1,5hodiny.
      Mohu se zeptat, jak dlouho by asi to trvalo v tlakovém hrnci?
      Děkuji za radu.

      20.01.2015 15:01:10


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.