reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 085×

    4,6 1085
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 576 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 608 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 683 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

9. 11. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 289
    • Langerova
      Langerova

      vynikající a jednoduchý

      Guláš jsem uvařila a je vynikající! Všem co kritizují a vymýšlejí, autor tohoto receptu ten guláš vaří tak jak napsal, tak proč proboha kritizujete ať dá místo toho to nebo ono!!!!! A téma vývar z kostky je už trapný!!!!!! Fakt si myslíte, že vyvařit kosti a vývar naskládat do mrazáku je lepší než ta kostka!!!! Pro běžné vaření přece bujón z kostky není nic hnusného, až bude chtít někdo uvařit pro slavnostní příležitost, budiž, ale když přijdu z práce a chci rychle uvařit, určitě nebudu vyvařovat vývar z kostí a zeleniny, abych ochutila guláš!

      24.11.2011 13:34:29

    • klaun
      klaun

      Hospodský guláš

      Celkem bych souhlasil až na několik zásadních maličkostí. Nesedí mně tam ten bujón a rajčatový protlak, navíc na zahuštění guláše nikdy nepoužívám mouku, ale strouhané chlebové kůrky. Kůrky by měli být z dobře vypečeného chleba aby byly voňavé. Lze si je nastrouhat do zásoby, v suchu vydrží hodně dlouho, a proč do zásoby, to jen proto, že dobře vypečený chléb je v dnešní době unikum sehnat. Zahuštěný guláš kůrkami má mnohem lepší chuť. Mám to vyzkoušené více jak třicetiletou praxí. Místo bujónu doporučuji dobrý vývar z morkových kostí. V případě že je seženete, můžete si vývar udělat do zásoby a v igelitových sáčcích nechat zmrazit na další použití. Pokud budete kosti vařit na vývar, vařte velice pomalu a hodně dlouho, alespoň 3-4 hodiny, vývar musí dostat pravou sílu, což při rychlém vaření nezíská. Z cca 5 kg kostí získám cca 2l vývaru což rozdělím na 4 sáčky. Kosti nesolik a nekořenit, to si uděláte až při dalším zpracování. Je to pracné, ale suprové. Vyzkoušejte a sami poznejte rozdíl v chuti.

      04.11.2011 14:26:39

    • Denisa
      Denisa

      vynikajííící!

      tento guláš dělám už po druhe a je výborný!!! :-)

      04.11.2011 13:53:17


    • blade
      blade

      Diky za napad, jdu to vyzkouset na zitrejsi obed :-)

      03.11.2011 16:51:20

    • sada
      sada

      Super,rychlý a jednoduchý recept.Gulášek jak má být.

      03.11.2011 11:42:26

    • pkotyza
      pkotyza

      dělám guláš podle tohoto receptu už dlouho a je výborný

      30.10.2011 11:51:07

    • Hrušťa
      Hrušťa

      Nechci vám upírat vaše názory, ale mohli by jste své projevy trochu zkulturnit a umírnit své emoce. Tyto stránky jsou o vaření. Děkuji. Dále také doufám, že se už konečně dočtu jak je ten guláš nejlepší. :-)))

      Citace :
      Jindra Koldů09.09.2011 09:26:40odpovědět
      Protlak, bujón?Co to je za šlichtu?Navíc z vepřového....Chce se mně blejt velebnosti

      Citace :
      kecáš
      mila10.10.2011 10:12:40odpovědět
      Když ti to nechutná tak žer s prasatama možná ti to bude chutnat a neotravuj
      ostatní

      Citace :
      jendamazurek28.09.2011 16:00:26odpovědět
      Jindra Koldů:Ty seš fak velkej Šašek,guláš dělám i z jehněčího,krůtího atd.no z kuřete sem to teda neskoušel.No zamysli se nad sebou než sem něco napíšeš!!!

      Dobrému jídlu zdar.

      12.10.2011 14:17:58

      • gagin
        gagin

        přesně tak chci recept kouknu uvařím a buď dobré a nebo né tak příše to dělat nebudu ,ale abych tu psal ...... to ne! díky autoru za recept

        26.11.2011 13:00:47


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.