reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 072×

    4,6 1072
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 284
    • Langerova
      Langerova

      vynikající a jednoduchý

      Guláš jsem uvařila a je vynikající! Všem co kritizují a vymýšlejí, autor tohoto receptu ten guláš vaří tak jak napsal, tak proč proboha kritizujete ať dá místo toho to nebo ono!!!!! A téma vývar z kostky je už trapný!!!!!! Fakt si myslíte, že vyvařit kosti a vývar naskládat do mrazáku je lepší než ta kostka!!!! Pro běžné vaření přece bujón z kostky není nic hnusného, až bude chtít někdo uvařit pro slavnostní příležitost, budiž, ale když přijdu z práce a chci rychle uvařit, určitě nebudu vyvařovat vývar z kostí a zeleniny, abych ochutila guláš!

      24.11.2011 13:34:29

    • klaun
      klaun

      Hospodský guláš

      Celkem bych souhlasil až na několik zásadních maličkostí. Nesedí mně tam ten bujón a rajčatový protlak, navíc na zahuštění guláše nikdy nepoužívám mouku, ale strouhané chlebové kůrky. Kůrky by měli být z dobře vypečeného chleba aby byly voňavé. Lze si je nastrouhat do zásoby, v suchu vydrží hodně dlouho, a proč do zásoby, to jen proto, že dobře vypečený chléb je v dnešní době unikum sehnat. Zahuštěný guláš kůrkami má mnohem lepší chuť. Mám to vyzkoušené více jak třicetiletou praxí. Místo bujónu doporučuji dobrý vývar z morkových kostí. V případě že je seženete, můžete si vývar udělat do zásoby a v igelitových sáčcích nechat zmrazit na další použití. Pokud budete kosti vařit na vývar, vařte velice pomalu a hodně dlouho, alespoň 3-4 hodiny, vývar musí dostat pravou sílu, což při rychlém vaření nezíská. Z cca 5 kg kostí získám cca 2l vývaru což rozdělím na 4 sáčky. Kosti nesolik a nekořenit, to si uděláte až při dalším zpracování. Je to pracné, ale suprové. Vyzkoušejte a sami poznejte rozdíl v chuti.

      04.11.2011 14:26:39

    • Denisa
      Denisa

      vynikajííící!

      tento guláš dělám už po druhe a je výborný!!! :-)

      04.11.2011 13:53:17


    • Hrušťa
      Hrušťa

      Nechci vám upírat vaše názory, ale mohli by jste své projevy trochu zkulturnit a umírnit své emoce. Tyto stránky jsou o vaření. Děkuji. Dále také doufám, že se už konečně dočtu jak je ten guláš nejlepší. :-)))

      Citace :
      Jindra Koldů09.09.2011 09:26:40odpovědět
      Protlak, bujón?Co to je za šlichtu?Navíc z vepřového....Chce se mně blejt velebnosti

      Citace :
      kecáš
      mila10.10.2011 10:12:40odpovědět
      Když ti to nechutná tak žer s prasatama možná ti to bude chutnat a neotravuj
      ostatní

      Citace :
      jendamazurek28.09.2011 16:00:26odpovědět
      Jindra Koldů:Ty seš fak velkej Šašek,guláš dělám i z jehněčího,krůtího atd.no z kuřete sem to teda neskoušel.No zamysli se nad sebou než sem něco napíšeš!!!

      Dobrému jídlu zdar.

      12.10.2011 14:17:58

      • gagin
        gagin

        přesně tak chci recept kouknu uvařím a buď dobré a nebo né tak příše to dělat nebudu ,ale abych tu psal ...... to ne! díky autoru za recept

        26.11.2011 13:00:47


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.