reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 072×

    4,6 1072
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 804 hodnocení

Jak vyzrát na skvrny 1.díl

26. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 160 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 667 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 284
    • Tlechier
      Tlechier

      Uvařil jsem gulášek podle receptu a opravdu není co vytknout. Moc mi chutnal. Děkuji

      21.02.2013 22:31:46

    • Denisa
      Denisa

      Moooc dobrý gulášek - děkuji za recept :-)

      19.02.2013 13:18:04

    • ferenc (tecka) cernoch
      ferenc (tecka) cernoch

      muj první guláš

      Dobrý stručný recept a výsledek tedy jestli umíte číst je perfektní mňam:)

      18.02.2013 13:11:43


    • Martin
      Martin

      Mě se taky povedl,hodně dobrý.Ale skusil sem do toho dat i hrášek a na jemno nakrájenou zelenou papriku.jen experiment

      14.02.2013 19:25:16

      • henrietaobo
        henrietaobo

        hrášek do guláše-to snad ne

        Přidávat hrášek do guláše-to snad bylo myšleno jako vtip...nechám se ráda inspirovat,ale takový "labužník"opravdu nejsem...

        18.02.2013 14:38:29

    • Harynda
      Harynda

      Vařili jsme s ženou 100 porcí , naprosto skvělýýýý !!!!! Děkuji !!!!

      12.02.2013 20:23:23

    • nikakola
      nikakola

      Poprvé jsem vařila guláš a musím říct, že většina lidí to nepoznala :) děkuji za výborný recept.

      12.02.2013 10:03:49

    • karl
      karl

      teda v guláši se bez bobkovýho listu, a novýho koření, klidně obejdu.
      ale to, ču tu písa pan petricek svedčí o jedom. varenie videl z rýchlika, a bola hmla.....

      09.02.2013 14:31:39

    • Zuzna
      Zuzna

      Nejsem zadna kucharka

      ale tenhle se teda povedly na jednicku s hvezdickou! Dekuji. Manzel to malem obrecel :))

      04.02.2013 19:19:14


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.