reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 072×

    4,6 1072
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 528 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 284
    • Lubor
      Lubor

      Možnost úpravy

      U vepřového guláše, který se vaří zpravidla kratší dobu než hovězí guláš, nemusí dojít k úplnému rozvažení cibule, i když je jemně nasekaná. Ta potom plave na hladině. Před zahuštěním lze plovoucí kousky cibule sebrat cedníkem do připravené nádoby a v té tuto hmotu rozmixovat tyčovým mixerem. Celé to zpět nalít go hrnce s gulášem. Částečně to guláš i zahustí a nemusí se potom tolik zahušťovat jinými ingrediencemi.

      04.04.2014 01:01:45

    • petr
      petr

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      guláš je výborný

      28.03.2014 18:41:13

    • Ajka
      Ajka

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Guláš je výborný. Vařím ho ráda, chutná celé rodině. Někdy občas přidám fazole pro zpestření. Ale každému jak chutná ;)

      12.02.2014 12:35:40


    • Kristína
      Kristína

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      A na zítra je uvařeno....je výborný,jen jsem nedávala bujon,ale co chuť to názor a protlak také nebyl a ničemu to nevadí :)

      02.02.2014 20:41:02

    • Milan
      Milan

      Hospodský guláš

      Já bych si guláš bez marjánky ani nedovedl představit Ale proti gustu žádný dišputát Někomu chutná to a druhému ono. Ale k čemu takovéhle diskuze. Nechme to koňovi.

      13.01.2014 14:12:28

    • pája
      pája

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Čtu ty komentáře a je to hrůza, co tu píšete.jen hloupý člověk může psát, takove hlouposti.jak může někdo někomu nadávat za postup.ten guláš je výborný a každý člověk vaří podle své libosti a chuti, nejsme na soutěži ve vaření.kdo ma blbí kleci na postup a ingredience, tak ať to nečte e nevari.četla jsem ten hloupí komentár od p patricka.když jste tak dokonalý kuchař, všechno víte a znáte,tak nevím proč tu listujete.

      30.12.2013 11:28:58

    • Dandalf
      Dandalf

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Tak jsem zkusil recept na guláš co je výše v receptu akorát jsem vynechal kostku bujonu, která mi přišla zbytečná, výsledek je dobrý, myslím že ho zkusím znovu a postupně si ho vyladím ku obrazu svému. Co píše Petříče ze Slovenska je sice pravda, ta jeho receptura odpovídá maďarskému originálu, ale myslím, že je to mnoho povyku pro nic.
      Moje matka dělá guláš úplně jinak, babička ho dělala taky jinak a spolubydlova teta taky, tak o co jde? Tohle pohoršování by bylo na místě v restauraci, kde by člověk dostal tenhle vepřovej místo maďarskýho originálu ;)

      26.11.2013 23:38:17

    • Zdeněk
      Zdeněk

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Do guláše se dá přidávat předem upečené vepřové. Je potom dřív měkké a má lepší chuť. Já si ho peču předem do zásoby dávám zamrazit a pak beru podle potřeby. Myslím, že to v hospodách dělají stejně.

      24.11.2013 21:17:02

    • peroutkovakatka
      peroutkovakatka

      dý vaří jak zná a umí, navážet se do někoho po přečtení receptu aniž by to dotyčný vůbec uvařil je hulvátství,někdo holt chlebem zahuštuje nekdo z něj dělá základ guláše,každý dle své libosti a chutě.

      19.11.2013 22:39:14

    • DandaR
      DandaR

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Skvělá mňamka.

      09.11.2013 17:08:35


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.