reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 069×

    4,6 1069
  • 1 h 15 min

  • 259×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 283
    • Martina
      Martina

      Skvělý recept,

      chutný guláš. Díky.

      14.01.2011 15:51:15

    • venna.1
      venna.1

      mocccccccc dobry recept

      tak sem to skusil a povedlo se je to výborny šišku knedliku sem sjel nevydržel sem do druhého dne

      08.01.2011 19:42:10

    • Jirka3108
      Jirka3108

      Snad bude chutnat

      Guláš jsem právě dovařil, snad bude chutnat (mě teda chutná) Jen jsem nepochopil, jak ho mám stihnout za 1h15min. když mám maso 1h30min. dusit .. :-))
      Jinak je to ale bez chybičky, uvidíme zda pochválí i manželka až přijede z práce .. :-)

      04.01.2011 13:02:02


    • 5pmp
      5pmp

      Konečně normální recept.

      26.12.2010 14:05:19

    • falton
      falton

      výbornej...

      opravdu výbornej guláš,žádné složité kombinace surovin a koření,všechno v jednom hrnci a za hodinu a půl hotovo,za občasného míchání...měl jsem úspěch,kamarádka valila oči,jakej jsem kuchař!!!

      21.12.2010 18:32:52

    • Lucka
      Lucka

      Můj první guláš byl právě tenhle a byl výborný, zahušťovala jsem bramborou a pak ještě trochou chleba, ale je pravda, že je potřeba propasírovat, protože slupičky z feferonky a kousky rozmočeného chleba nejsou chuťově ani esteticky zrovna příjemné. Měla jsem z vaření guláše strach, ale díky Vašemu receptu jsem zjistila, že to není žádná věda a všichni se olizovali a přidávali si :)

      13.12.2010 21:08:45

    • behalter
      behalter

      nic jineho me nezbylo nez si uvarit ponevadz manzelka v porodnici gulas se povedl akorat jsem ho neudelal pikantni ale kdyz varim tak nejradsi gulase a omacky a podle maminejch receptur dodavam vzdy trochu horcice ma to pak takovy smrnc a na zahusteni pridavam i mleko. No co dodat kuchar nejsem ale manzelka me to pochvalila a nase druha dcera jinak obycejne mlsna 7 leta to v pohode snedla a jeste chtela pridat dnes jsem opet varil podle vasich receptu jatrovou omacku a uz se na ni tesime je hotova a povedla se

      11.12.2010 12:13:42

    • kropo
      kropo

      heh a cedit to bude stangast?

      11.12.2010 01:02:00

    • WEJR
      WEJR

      Výborný gulášek

      Tak dobrý guláš jsem ještě neměl. Za posledních 14 dní ho dělám už po třetí.

      27.11.2010 10:55:06

    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.