reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 099×

    4,6 1099
  • 1 h 15 min

  • 260×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 627 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 885 hodnocení

Videorecept: Špagety s krémovou houbovou omáčkou

27. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 637 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 714 hodnocení

Recept na jablečný závin krok za krokem

25. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Maso k uzení: Pochutnejte si na krkovici i slanině

25. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 577 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 708 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 588 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 291
    • Ivana
      Ivana

      Vařila jsem tento recept poprvé a opravdu výborná omáčka, jen nechutnala úplně jako guláš. Ale jinak opravdu výborné.

      27.03.2012 14:05:21

    • Evicka
      Evicka

      Guláš jsem dělala poprvé a všem moc chutnal.

      04.03.2012 20:18:47

    • majija
      majija

      Tento guláš jsem vařila poprvé a musím říct, že chutnal báječně....nechápu ty komentáře kolem....takže velké díky za recept, jak ode mne, tak od mého přítele

      25.02.2012 22:37:24


    • evap5
      evap5

      nejlepší guláš jaký jsme zatím jedli. Děkuji

      23.02.2012 17:29:38

    • asopek
      asopek

      Guláš vynikající, jen ten masox všechno pos....... ale recept doporučuji, příště nedávám masox a nehustim (dělal jsem ho ze 3/4 kg masa) ale příště opět podle tohoto receptu. Dobrou chuť

      25.01.2012 21:23:26

    • allena.hola
      allena.hola

      Uvařen, jen bez bobkového listu, vynikající. Guláš ke knedlíku s přidáním cibule, na těstoviny to tolik není.

      25.01.2012 10:00:02

    • Martin"Vito"Corleone
      Martin"Vito"Corleone

      vylepšení

      Guláš je sám o sobě vynikající,ale do základního dušení jsem přidal sušený česnek a nakonec na zahuštění místo mouky zkuste starší chléb který do guláše jen rozdrobte a přilijte menší sklenici piva pro podtrhnutí chuti,

      20.01.2012 10:53:08

    • Martin
      Martin

      Gulášek vaříme, dáme vědět...............

      15.01.2012 18:51:00

    • Tomik
      Tomik

      vyborne

      10.01.2012 08:56:37

    • Janka Staňková
      Janka Staňková

      radši řízek

      ale chlapi,prďte na to,jsou vánoce,tak si dáme řízek se salátem.ja osobně guláše miluju a ráda je vařím.masoxi v kostce nebo jak seto jmenuje nepoužívám,kazí se tim žaludek. a jidlo.jsou to zbytečně vyhozené peníze.Přeji Vám všem krásné a veselé vánoce vývar s knedlíčkama a nudlema bez kostky usušenýho masoxu.hahaha

      20.12.2011 14:52:33


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.