reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 081×

    4,6 1081
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 288
    • alenab
      alenab

      jsem uvařila téměř podle receptu - jen cibule jsem osmažila polovinu a druhou polovinu dala až na orestované maso. Pro zvýraznění chuti jsem přidala Bohatou šťávu Knorr na tmavá masa - 1 kelímek, Díky cibuli jsem tentokrát nemusela guláš zahušťovat, ale pokud je potřeba, zahušťuji tmavou instantní jíškou Knorr.

      20.01.2015 08:29:03

    • jenda  (byv. hotelovy sefkuchar v.v.)
      jenda (byv. hotelovy sefkuchar v.v.)

      ... blivanec "na entou"

      ... blivanec "na entou" !, ... libi se mi ovsem, ze "cechuni ci ciskove" takovou splacanou "slichtu" dokazi schlamstnout a jeste to splachnout vyhaslym pivem !

      16.01.2015 01:36:41

      • fox
        fox

        Re: ... blivanec "na entou"

        Souhlas, tohle je pěknej blivajz.

        19.01.2015 08:28:17


      • Karel
        Karel

        Re: ... blivanec "na entou"

        v.v. znamená věčně vožralej?

        19.01.2015 09:51:42

    • Gabby
      Gabby

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Guláš je super :)

      03.01.2015 09:18:56

    • Karfik
      Karfik

      Proč vodu? Proč ne vývar? Proč to neudělat o hodně lepší?

      29.10.2014 15:47:45

    • Klothylda
      Klothylda

      Strašné!

      Dostat tuhle prasárna v hospodě, pak opravdu vraždím. Ani se nedivím, že je náš národ tlustší a tlustší, když se vaří podle kdejaké mimibazarnice její šlichty, kterými se neštítí na krmit ani vlastní děti. Hospodský se to prosím jmenuje proč, když to s postupem i surovinami dle normální kuchařky, natož nějaké normové nemá zbláznil společného? Proč si ale dát práci s octovou přípravou, když se tam dají nafrkat protlaky atd, vývar, to už je vrchol prasárenství! Co je to jinak za módu, už tak zmrskané jídlo zahuštovat? Aby vypadalo, že je toho víc, hutnější? Kdyby autorka někdy v životě potkala poctivý recept analýzy guláš, věděla by, že zahušťování není potřeba! A prosím, nevymlouvejme se tu na děti, čas atd! Jinak, vy co tu tleskáte? To vám není líto ani toho masa? I když je pravda, že je dnes moderní Babica a kdejaké čuně holt může posuzovat i zdravotně závadná jídla

      13.04.2014 15:26:23

      • Klara123321
        Klara123321

        Re: Strašné!

        Klothylda
        Vy musite byt pekne zakomplexovana slepice.Musim rict ze ano tento gulas je jakoby varil pejsek s kocickou.Ale nemuzete soudit neco co jste neochutnala!Vy vite taky hovno co dostanete v hospode na talir.Pokud nejste vyuceny kuchar.Ja napriklad ano tak nemate ani paru o postupu!Tak budte tak laskava a misto drzeho kritizovani si bezte uvarit Vas super gulasxDDD

        05.09.2014 13:31:42

      • araj
        araj

        Re: Strašné!

        ty hovado vegetariansky ty neviš co je dobry tak sem vubec nelez

        24.09.2014 18:29:42


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.