reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 145×

    4,6 1145
  • 1 h 15 min

  • 266×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 301
    • Raděnka :-)
      Raděnka :-)

      MAXIMÁLNÍ SPOKOJENOST! :--))

      dělala jsem vepřový guláš poprvé a tenhle byl VYNIKAJÍCÍ! :--)) za mě velká spokojenost, super recept.. jednoduchý a VÝBORNÝ prostě! :--) moc děkuji! určitě udělám tento gulášek zase! :--)) dávám palec hore! B-)

      14.11.2016 20:06:31

    • charrid
      charrid

      Dobrý a za půl hodiny

      Tak jsem jel podle receptu jenomže místo hodinu a půl jsem to dělal 20 minut v papiňáku. Zahustil jsem Knor jíškou jinak žádné jiné změny vyšlo to perfektní, lepší než hospoda. Jo ten papiňák jsem upravil na tlak 1atm místo obvyklého 0,7 takže teplota asi 130°C.

      08.11.2016 21:08:29

    • Fnk
      Fnk

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Naprosto super,opravdu vyborne. Udelal jsem k tomu knedlik.Diky za recept.

      06.10.2016 16:56:00


    • Karel P.
      Karel P.

      Vynikající gulášek. Díky za recept.

      21.06.2016 09:44:33

    • Ladali
      Ladali

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Gulášek byl skvělý, moc chutnal, děkuji za recept.

      09.01.2016 14:45:13

    • mara1982
      mara1982

      Dobry recept, ale...

      Nerval bych tam zadne bujony, kdyz chcete vyraznejsi chut, dejte si do toho vyvar. No a 6 kulicek noveho koreni se mi zda trochu moc, ja bych dal max 2.

      12.10.2015 20:05:32

      • zuko
        zuko

        Re: Dobry recept, ale...

        a o tom to právě je - dala bych vývar, ale když přiletím z práce, gulášek chci k večeři pro rodinu, která již čeká hladová, nemohu se ještě vařit 4 hodiny s vývarem, aby byl takový jako má být. Proto si taky pomáhám bujonem - používám Knorr bohatý bujon ať už hovězí, kuřecí nebo zeleninový, podle toho, který se hodí - jsou bez glutamátu, konzervantů a přidaných barviv, čili bez chemie - nestydím se za to a nám chutná. a mně se nezdá 6 kuliček nového koření hodně, taky tak dávám.

        13.10.2015 09:38:02


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.