reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 082×

    4,6 1082
  • 1 h 15 min

  • 259×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 288
    • Lada
      Lada

      Guláš je výborný... Ohledně zahuštění tak dávám cibule trochu více než masa a vařil ho tak 4 hodiny aby se maso rozpadlo... Pak je husty az az ��

      03.09.2018 20:28:57

    • kaplicka
      kaplicka

      Vynikající! Doporučuji!

      22.08.2017 12:12:03

    • milanbalog014
      milanbalog014

      Hospodarsky gulas a cesneku

      Je to velmy snadne ale prece madarska kuchine je velmy hutna

      10.08.2017 08:55:15


    • Jarin Rukavica
      Jarin Rukavica

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      To snad ne, kdo může dat do jídla takový glutamátový jed, jako je bujon. Hlavně mám v guláši maso, proč bych tam měl cpát bujon. Ani do buřt-guláše bych to nedal, vlastně nikam.

      30.06.2017 10:32:40

    • venca pro cizí Václav
      venca pro cizí Václav

      Hospodský guláš

      Podle mého..do guláše chleba samozřejmě patří..ale co člověk to jiný názor..jiné zvyky..jiné chutě..tak se lidi nehádejte..� nebo Vám praskne cévka a při nejlepším budete tahat nohu�..bane� já se dostal na týhle stránky jen z duvodu..že manželka dneska šla za servírku na jednu akci..a před chvílí Jí volali ať vezme sůl,že je guláš sladký � chiii...tak sháním jen nějaký fígl jak tu sladkost prikrejt..ikdyž si osobně myslím že ani solí ani ničím jiným to nepůjde � ale když někdo budete vědět..předem dik..mějte se hezky lidičky �.

      21.01.2017 19:30:10

    • Raděnka :-)
      Raděnka :-)

      MAXIMÁLNÍ SPOKOJENOST! :--))

      dělala jsem vepřový guláš poprvé a tenhle byl VYNIKAJÍCÍ! :--)) za mě velká spokojenost, super recept.. jednoduchý a VÝBORNÝ prostě! :--) moc děkuji! určitě udělám tento gulášek zase! :--)) dávám palec hore! B-)

      14.11.2016 20:06:31

    • charrid
      charrid

      Dobrý a za půl hodiny

      Tak jsem jel podle receptu jenomže místo hodinu a půl jsem to dělal 20 minut v papiňáku. Zahustil jsem Knor jíškou jinak žádné jiné změny vyšlo to perfektní, lepší než hospoda. Jo ten papiňák jsem upravil na tlak 1atm místo obvyklého 0,7 takže teplota asi 130°C.

      08.11.2016 21:08:29

    • Fnk
      Fnk

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Naprosto super,opravdu vyborne. Udelal jsem k tomu knedlik.Diky za recept.

      06.10.2016 16:56:00

    • Karel P.
      Karel P.

      Vynikající gulášek. Díky za recept.

      21.06.2016 09:44:33

    • mara1982
      mara1982

      Dobry recept, ale...

      Nerval bych tam zadne bujony, kdyz chcete vyraznejsi chut, dejte si do toho vyvar. No a 6 kulicek noveho koreni se mi zda trochu moc, ja bych dal max 2.

      12.10.2015 20:05:32


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.