reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 081×

    4,6 1081
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 288
    • falton
      falton

      výbornej...

      opravdu výbornej guláš,žádné složité kombinace surovin a koření,všechno v jednom hrnci a za hodinu a půl hotovo,za občasného míchání...měl jsem úspěch,kamarádka valila oči,jakej jsem kuchař!!!

      21.12.2010 18:32:52

    • Lucka
      Lucka

      Můj první guláš byl právě tenhle a byl výborný, zahušťovala jsem bramborou a pak ještě trochou chleba, ale je pravda, že je potřeba propasírovat, protože slupičky z feferonky a kousky rozmočeného chleba nejsou chuťově ani esteticky zrovna příjemné. Měla jsem z vaření guláše strach, ale díky Vašemu receptu jsem zjistila, že to není žádná věda a všichni se olizovali a přidávali si :)

      13.12.2010 21:08:45

    • behalter
      behalter

      nic jineho me nezbylo nez si uvarit ponevadz manzelka v porodnici gulas se povedl akorat jsem ho neudelal pikantni ale kdyz varim tak nejradsi gulase a omacky a podle maminejch receptur dodavam vzdy trochu horcice ma to pak takovy smrnc a na zahusteni pridavam i mleko. No co dodat kuchar nejsem ale manzelka me to pochvalila a nase druha dcera jinak obycejne mlsna 7 leta to v pohode snedla a jeste chtela pridat dnes jsem opet varil podle vasich receptu jatrovou omacku a uz se na ni tesime je hotova a povedla se

      11.12.2010 12:13:42


    • kropo
      kropo

      heh a cedit to bude stangast?

      11.12.2010 01:02:00

    • WEJR
      WEJR

      Výborný gulášek

      Tak dobrý guláš jsem ještě neměl. Za posledních 14 dní ho dělám už po třetí.

      27.11.2010 10:55:06

    • werama
      werama

      Vyborny recept

      Vyborny gulas. A dobre napsany recept, jsem teprve zacatecnice a na takovyhle jidla jsem si celou dobu moc netroufala, ale zkusila jsem a nelituju. Fakt super.

      23.11.2010 15:47:49

    • tejinka090
      tejinka090

      Mňááááááááááááá ááááámka

      22.11.2010 14:52:16

    • palmbeach
      palmbeach

      výborný gulášek,akorát jsem improvizovala se sušeným česnekem,ale bohatě to stačilo

      20.11.2010 12:52:38

    • p.jelinkova
      p.jelinkova

      Ještě dovářím, ale vypadá být fakt dobrý. I chuťově, jednoduchý a stručný recept. Fajn :) Jinak já dávám do guláše stejný poměr cibule : maso.

      10.09.2010 22:36:42

    • p.jelinkova
      p.jelinkova

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      10.09.2010 22:34:54


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.