reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 082×

    4,6 1082
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 288
    • camay
      camay

      Právě ho vařím pro velký ohlas už potřetí..Výborný

      26.06.2011 20:06:03

    • Joely
      Joely

      Prosím potřebovala bych vědět kolik vody na tehlech 6 porcí ? děkuji

      16.06.2011 11:38:37

      • Stix
        Stix

        Re: kolik vody

        vody se přidává takové množství, aby maso bylo zalité max. do poloviny svého objemu a postupně se mírně podlévá; nesmí být ve vodě zcela ponořeno - pak ho vaříte ...
        Na závěr maso vyjměte a podlejte podle toho, kolik chcete omáčky - já to zahušťuji tvrdým strouhaným chlebem (podle množsví tak 2-3 PL) a nechám to na mírném plameni provařit asi 20. min.

        19.06.2011 12:15:34


    • ariel
      ariel

      Ja vubec nevarim, ale jsem dlouhodobe v cizine a sleduju ceske filmy. ted se divam na Letajiciho Cestmira, kde ji gulas, dostala jsem na nej strasnou chut. Tenhle recept byl super, jednoduchy (i pro me coby absolutniho laika) a je to hrozne dobre!!!! DIKY!!!

      05.06.2011 06:03:43

    • bobzbrd
      bobzbrd

      Nebojte se přidat víc česneku!Ten český tomu dodá chuť,ale ten čínský je bez chuti!Zahušťuji zásadně tvrdým strouhaným chlebem!V nejhorším zahustit lehce opraženou moukou.

      21.05.2011 09:56:59

    • Renáta
      Renáta

      Vepřový guláš-zahuštění

      Chci se tedy zetat jak tedy zahustit chlebem neomoukou nebo jak???Moukou je to jiný guláš jak v hospůdkách, kde je děsně výborný!

      16.05.2011 21:13:36

    • Hanka
      Hanka

      Guláš je vinikající a jednoduchý, dala jsem tam 2 lžíce červené papriky a má nádhernou barvu.Cibulka orestovaná vyloženě dozlatova. Moc děkuji. Jinak já osobně zahušťuji nastrouhaným bramborem a trochou chlebové strouhanky, ale to záleží dle zvyklosti.Díky a doporučuji všem.

      07.05.2011 11:49:52

    • ivannka
      ivannka

      takhle dělám guláš normálně.jen dávám stejně masa i cibule a té kolikrát i více.

      01.03.2010 17:23:48


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.