reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 068×

    4,6 1068
  • 1 h 15 min

  • 259×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 283
    • Fnk
      Fnk

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Naprosto super,opravdu vyborne. Udelal jsem k tomu knedlik.Diky za recept.

      06.10.2016 16:56:00

    • Karel P.
      Karel P.

      Vynikající gulášek. Díky za recept.

      21.06.2016 09:44:33

    • Ladali
      Ladali

      Komentář k receptu Hospodský vepřový guláš

      Gulášek byl skvělý, moc chutnal, děkuji za recept.

      09.01.2016 14:45:13


    • mara1982
      mara1982

      Dobry recept, ale...

      Nerval bych tam zadne bujony, kdyz chcete vyraznejsi chut, dejte si do toho vyvar. No a 6 kulicek noveho koreni se mi zda trochu moc, ja bych dal max 2.

      12.10.2015 20:05:32

      • zuko
        zuko

        Re: Dobry recept, ale...

        a o tom to právě je - dala bych vývar, ale když přiletím z práce, gulášek chci k večeři pro rodinu, která již čeká hladová, nemohu se ještě vařit 4 hodiny s vývarem, aby byl takový jako má být. Proto si taky pomáhám bujonem - používám Knorr bohatý bujon ať už hovězí, kuřecí nebo zeleninový, podle toho, který se hodí - jsou bez glutamátu, konzervantů a přidaných barviv, čili bez chemie - nestydím se za to a nám chutná. a mně se nezdá 6 kuliček nového koření hodně, taky tak dávám.

        13.10.2015 09:38:02

    • Mahoja Kotyč
      Mahoja Kotyč

      Do guláše chemický masový bujón???

      Neuvěřitelná prasárna :-(.

      19.09.2015 20:33:45

      • mr0ud
        mr0ud

        Re: Do guláše chemický masový bujón???

        vždyť tam nemusíš dávat chemický bujón.můžeš tam dát bujón bez chemie;o)......kdybys ještě něco nevěděl,stačí se zeptat:D

        17.12.2015 10:43:30

    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.