reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 133×

    4,6 1133
  • 1 h 15 min

  • 265×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 298
    • falton
      falton

      výbornej...

      opravdu výbornej guláš,žádné složité kombinace surovin a koření,všechno v jednom hrnci a za hodinu a půl hotovo,za občasného míchání...měl jsem úspěch,kamarádka valila oči,jakej jsem kuchař!!!

      21.12.2010 18:32:52

    • Lucka
      Lucka

      Můj první guláš byl právě tenhle a byl výborný, zahušťovala jsem bramborou a pak ještě trochou chleba, ale je pravda, že je potřeba propasírovat, protože slupičky z feferonky a kousky rozmočeného chleba nejsou chuťově ani esteticky zrovna příjemné. Měla jsem z vaření guláše strach, ale díky Vašemu receptu jsem zjistila, že to není žádná věda a všichni se olizovali a přidávali si :)

      13.12.2010 21:08:45

    • behalter
      behalter

      nic jineho me nezbylo nez si uvarit ponevadz manzelka v porodnici gulas se povedl akorat jsem ho neudelal pikantni ale kdyz varim tak nejradsi gulase a omacky a podle maminejch receptur dodavam vzdy trochu horcice ma to pak takovy smrnc a na zahusteni pridavam i mleko. No co dodat kuchar nejsem ale manzelka me to pochvalila a nase druha dcera jinak obycejne mlsna 7 leta to v pohode snedla a jeste chtela pridat dnes jsem opet varil podle vasich receptu jatrovou omacku a uz se na ni tesime je hotova a povedla se

      11.12.2010 12:13:42


    • kropo
      kropo

      heh a cedit to bude stangast?

      11.12.2010 01:02:00

    • WEJR
      WEJR

      Výborný gulášek

      Tak dobrý guláš jsem ještě neměl. Za posledních 14 dní ho dělám už po třetí.

      27.11.2010 10:55:06

    • werama
      werama

      Vyborny recept

      Vyborny gulas. A dobre napsany recept, jsem teprve zacatecnice a na takovyhle jidla jsem si celou dobu moc netroufala, ale zkusila jsem a nelituju. Fakt super.

      23.11.2010 15:47:49

    • tejinka090
      tejinka090

      Mňááááááááááááá ááááámka

      22.11.2010 14:52:16

    • palmbeach
      palmbeach

      výborný gulášek,akorát jsem improvizovala se sušeným česnekem,ale bohatě to stačilo

      20.11.2010 12:52:38

    • p.jelinkova
      p.jelinkova

      Ještě dovářím, ale vypadá být fakt dobrý. I chuťově, jednoduchý a stručný recept. Fajn :) Jinak já dávám do guláše stejný poměr cibule : maso.

      10.09.2010 22:36:42

    • p.jelinkova
      p.jelinkova

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      10.09.2010 22:34:54


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.