reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 144×

    4,6 1144
  • 1 h 15 min

  • 266×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 301
    • Lim
      Lim

      výborný recept, doporučuji!!

      06.02.2011 12:07:49

    • Simča
      Simča

      Fakt super, doporučuju a s tím pivem super :-)

      05.02.2011 13:48:58

    • Tlustoch
      Tlustoch

      Perfekto gulášo

      Dobrej a jednoduchej co dodat každopádně UVAŘIT!

      25.01.2011 11:43:44


    • alvapavoksarij
      alvapavoksarij

      super recept

      Výbornej gulášek. Už ho jdu vařit podruhé a moc se na něj těším.

      Při prvním vaření jsem měla masíčko měkoučké už po hodině vaření.

      24.01.2011 18:10:50

    • pantaska12
      pantaska12

      Papiňák nebo hrnec?

      Dobry den!:) Tento recept mě vezmi zaujmul, jen nevím jestli 1,30hodinu se ma vařit v normalnim hrnci cca na sedmičku a nebo v papiňáku... jen přeci je to rozdil... Prosim pomozte mi!:) jsem začátečnice:(

      20.01.2011 22:13:45

      • m
        m

        Re: Papiňák nebo hrnec?

        V normálním hrnci a tak na čtyřku-pětku max, aby neuletěla poklička. :-) Jinak měkké maso, my začátečníci, poznáme tak, že ho ochutnáme.

        21.01.2011 17:14:36

      • m
        m

        Re: Papiňák nebo hrnec?

        V normálním hrnci a tak na čtyřku-pětku max, aby neuletěla poklička. :-) Jinak měkké maso, my začátečníci, poznáme tak, že ho ochutnáme.

        21.01.2011 17:15:12

    • Martina
      Martina

      Skvělý recept,

      chutný guláš. Díky.

      14.01.2011 15:51:15

    • František
      František

      Zkuste podlejvat černym pivem. Je to super.

      07.01.2011 19:48:22

      • Adam
        Adam

        Presne tak!
        I pres svou sladkou chut, cerne pivo doda hutnejsi, jakoby masovejsi chut. Hodi se i do tradicniho hoveziho gulase. Navrch pekne na tenke platky cibulka...mmmm
        Madarsky gulas je vynikajici, ale neni nic lepsiho nez nas cesky!

        25.01.2011 18:55:00


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.