reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 081×

    4,6 1081
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 288
    • Tlustoch
      Tlustoch

      Perfekto gulášo

      Dobrej a jednoduchej co dodat každopádně UVAŘIT!

      25.01.2011 11:43:44

    • alvapavoksarij
      alvapavoksarij

      super recept

      Výbornej gulášek. Už ho jdu vařit podruhé a moc se na něj těším.

      Při prvním vaření jsem měla masíčko měkoučké už po hodině vaření.

      24.01.2011 18:10:50

    • pantaska12
      pantaska12

      Papiňák nebo hrnec?

      Dobry den!:) Tento recept mě vezmi zaujmul, jen nevím jestli 1,30hodinu se ma vařit v normalnim hrnci cca na sedmičku a nebo v papiňáku... jen přeci je to rozdil... Prosim pomozte mi!:) jsem začátečnice:(

      20.01.2011 22:13:45


      • m
        m

        Re: Papiňák nebo hrnec?

        V normálním hrnci a tak na čtyřku-pětku max, aby neuletěla poklička. :-) Jinak měkké maso, my začátečníci, poznáme tak, že ho ochutnáme.

        21.01.2011 17:14:36

      • m
        m

        Re: Papiňák nebo hrnec?

        V normálním hrnci a tak na čtyřku-pětku max, aby neuletěla poklička. :-) Jinak měkké maso, my začátečníci, poznáme tak, že ho ochutnáme.

        21.01.2011 17:15:12

    • Martina
      Martina

      Skvělý recept,

      chutný guláš. Díky.

      14.01.2011 15:51:15

    • venna.1
      venna.1

      mocccccccc dobry recept

      tak sem to skusil a povedlo se je to výborny šišku knedliku sem sjel nevydržel sem do druhého dne

      08.01.2011 19:42:10

    • Jirka3108
      Jirka3108

      Snad bude chutnat

      Guláš jsem právě dovařil, snad bude chutnat (mě teda chutná) Jen jsem nepochopil, jak ho mám stihnout za 1h15min. když mám maso 1h30min. dusit .. :-))
      Jinak je to ale bez chybičky, uvidíme zda pochválí i manželka až přijede z práce .. :-)

      04.01.2011 13:02:02

    • 5pmp
      5pmp

      Konečně normální recept.

      26.12.2010 14:05:19


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.