reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 066×

    4,6 1066
  • 1 h 15 min

  • 259×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 283
    • trochu7
      trochu7

      hrstka hub je také dobrá

      11.02.2011 13:28:58

    • Lim
      Lim

      výborný recept, doporučuji!!

      06.02.2011 12:07:49

    • Simča
      Simča

      Fakt super, doporučuju a s tím pivem super :-)

      05.02.2011 13:48:58


    • Tlustoch
      Tlustoch

      Perfekto gulášo

      Dobrej a jednoduchej co dodat každopádně UVAŘIT!

      25.01.2011 11:43:44

    • alvapavoksarij
      alvapavoksarij

      super recept

      Výbornej gulášek. Už ho jdu vařit podruhé a moc se na něj těším.

      Při prvním vaření jsem měla masíčko měkoučké už po hodině vaření.

      24.01.2011 18:10:50

    • pantaska12
      pantaska12

      Papiňák nebo hrnec?

      Dobry den!:) Tento recept mě vezmi zaujmul, jen nevím jestli 1,30hodinu se ma vařit v normalnim hrnci cca na sedmičku a nebo v papiňáku... jen přeci je to rozdil... Prosim pomozte mi!:) jsem začátečnice:(

      20.01.2011 22:13:45

      • m
        m

        Re: Papiňák nebo hrnec?

        V normálním hrnci a tak na čtyřku-pětku max, aby neuletěla poklička. :-) Jinak měkké maso, my začátečníci, poznáme tak, že ho ochutnáme.

        21.01.2011 17:15:12

    • František
      František

      Zkuste podlejvat černym pivem. Je to super.

      07.01.2011 19:48:22

      • Adam
        Adam

        Presne tak!
        I pres svou sladkou chut, cerne pivo doda hutnejsi, jakoby masovejsi chut. Hodi se i do tradicniho hoveziho gulase. Navrch pekne na tenke platky cibulka...mmmm
        Madarsky gulas je vynikajici, ale neni nic lepsiho nez nas cesky!

        25.01.2011 18:55:00

    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.