reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 132×

    4,6 1132
  • 1 h 15 min

  • 265×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 769 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 999 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 728 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 814 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!

1. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 773 hodnocení

Naučte se efektní mramorování moučníků: Zebra koláč zvládne i začátečník

30. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 670 hodnocení

Poznáte pochoutky světa? Odpovězte na 5 otázek a zjistěte, jak na tom jste

29. 6. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 298
    • Monty
      Monty

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      20.10.2011 19:49:29

    • Kejtty
      Kejtty

      Tento recept mohu jen doporučit. Opravdu výborný!

      20.10.2011 11:07:49

    • miška
      miška

      nedělala jsem to z vepřového, ale z muflonního masa a bylo to naprosto luxusní. vynikající recept:)

      11.10.2011 13:25:12


    • sasafx
      sasafx

      Moc dobré!!!

      06.10.2011 18:44:06

    • kuchařka dědy janíka
      kuchařka dědy janíka

      Hospodský vepřový guláš

      Vážení,nevím proč děláte machry a tento guláš neustále kritizujete a navrhujete úpravy.Tento guláš je vynikající a nepotřebuje vaše rady.Uvědomte si,že existuje mnoho obměn ve vaření gulášů a to z různých mas.Já sám mámasi 20 receptů,ale mohu potvrdit,že tento je jeden z nejlepších.

      03.10.2011 16:55:30

    • Jana Heinová
      Jana Heinová

      vepřový guláš dělám je v každé kuchařce,jen tam nedávám bobkový list a nové koření to možná někdy vyzkouším a zahust'uji tak ,že nechám vydusit vodu zapráším moukou osmahnu a pak zaleju horkou vodou a nechám povařit .Dochucuji marjánkou a česnekm.Ještě místo rajského protlaku dávám dvě čerstvá oloupaná rajčátka ,jsou lepší než protlak.

      03.10.2011 13:46:50

    • kamcadlouha
      kamcadlouha

      výborný a jednoduchý guláš

      recept si našel můj 10 ti letý syn a zvládl ho úplně sám :-). Výborný doporučuji všem maminkám...

      03.10.2011 13:27:30

    • hanina
      hanina

      veprovy gulas

      vzdycky je gulas lepsi od chlapa,jenze zenska ho musi nejdriv toho chlapa naucit vari a pak ho ma lepsi,jen ty zacatky

      16.09.2011 21:34:07

    • Lutsiie
      Lutsiie

      Gulášek chutnal a skoro na mě žádnej nezbyl :) skvělý recept

      29.08.2011 13:36:45

    • miroslav
      miroslav

      co povídaš,gulašove kořeni je nadherna věc a tam patři,jinak by se nejmenovalo tak jak se jmenuje,,blbečku,,

      19.08.2011 12:08:01


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.