reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 134×

    4,6 1134
  • 1 h 15 min

  • 265×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 731 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 298
    • Honza
      Honza

      Tohle mě dokáže vytočit. Kdo sem asi tak zajde a řeší nějakej recept? Pohlreich?
      KDE JE V POPISU PŘÍPRAVY "CELÉ NOVÉ KOŘENÍ" A "BOBKOVÝ LIST"? !!! To jako člověk , kterej se učí vařit má vědět jak? To tam mám vrznout jako kdy? To není poprvé co v soupisu surovin je několik ingrediencí, které v popisu přípravy nejsou zmíněny!!!

      10.10.2012 17:07:02

    • Pett
      Pett

      Už jsem kdysi podobný dělal a byl výborny.Dnes jdu opět na něj,mám přivezenou nějakou paprikovou pastu do guláše z Madarska,tak též přidám ;-)

      30.09.2012 13:49:04

    • Mates
      Mates

      Bujon do gulasu :D Jinak dobrota

      19.09.2012 17:52:10


    • Janina
      Janina

      Opravdu povedený recept, nemá chybu, vřele doporučuji. A to jsem dělala pořádný guláš prvně.

      11.09.2012 15:51:03

    • Izaura
      Izaura

      hospodský guláš..

      Já ho taky dělám pod jiným názvem-šoférský:-). Poprosila mne kamarádka, která žije v Kanadě, že takový se dělal v jedné hospůdce v Ostravě, jestli nevím, jaký to byl. No, tak jsem to zkusila zjistit:-)).

      29.08.2012 14:37:13

    • petr (tecka) prchal
      petr (tecka) prchal

      Výborný gulášek :-)

      29.08.2012 13:55:21

    • rabi7
      rabi7

      fak dobrej!

      Dovolil jsem si tam přidat ještě nějaké houby, orestoval jsem je společně s cibulkou a rozhodně tomu neublížily. Doporučuju!

      19.07.2012 12:33:44

    • Kudrc
      Kudrc

      Hospodský guláš

      Vynikající, snadné ....

      13.06.2012 22:18:20

    • Izaura
      Izaura

      Bezvadný, krásný gulášek!!!
      Mám dotaz a nevím, kam ho poslat. Moc ráda bych taky přidávala recepty a myslím, že mám co nabídnout, ale vůbec nevím, jak na to. Umím kliknout na Přidej recept, ale pak už je to pro mne španělská vesnice. Přidej aspoň jednu ingredienci...Proč nemůžu napsat suroviny najednou, pak popis jak na to? proč je to tak složité??
      Pokud by mi někdo mohl a chtěl pomoct, tak moc děkuji...na email Hulova.Remkova@seznam.cz
      předem děkuji..

      10.06.2012 18:51:51


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.