reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 133×

    4,6 1133
  • 1 h 15 min

  • 265×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 005 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 603 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 298
    • Gabča
      Gabča

      guláš jsem dělala poprvé a musím říct, že se povedl. Takže supr :)

      16.01.2013 16:40:04

    • lumik
      lumik

      u nas v restauraci kde jsem v mladi varila se nerikalo amerika,ale kvasek,jenze gulas se restoval do tuku a zaprasoval moukou(spravny kucharsky postup),nebo se pouzila jiska,kvasek ne,dobre jsou i gulase zahustene strouhanym ne mixovanym chlebem,pan ze slovenska si navsiml,ze racept neni na kotlikovy gulas,ten se u nas moc nevari

      13.01.2013 15:36:04

    • colombo
      colombo

      Kdy bobkový list a nové koření ?

      Já guláš vždy konzumuji až druhý den (je nejlepší), a v tom případě stačí zmíněné koření dát klidně 20 min. před koncem, i tak se do druhého dne v jídle jeho chuť rozvine.

      31.12.2012 04:00:32


    • Iveta
      Iveta

      Taky vůbec nechápu kdy tam mám dát ten bobkový list a nové koření když už to teda podle toho receptu dělám. Ale zatím jsem s tím asi jiný problém neměla :))

      18.12.2012 13:16:55

    • 85safira85
      85safira85

      Veprovy hospodsky gulas

      Je to vyborny recept.Vsetky ingrediencie su podla mojho gusta a ta chut je bozska:))) Dakujem velmi pekne za tento recept.Uz budem varit len podla neho:)))

      16.12.2012 10:29:52

    • zavlenka
      zavlenka

      Dobrý guláš

      Trochu jiný guláš s tou majoránkou. Myslím, že by tam ani nemusel být bujón.

      28.11.2012 11:10:11

    • henrietaobo
      henrietaobo

      Guláš je výborný,pouze zahušťuji chlebem.Jsou zde dotazy kdy co přidat-někdy se nedivím.Dcera se také učí teprve vařit a to,co nám je jasné-začínající kuchařky tápají...Tak tedy tip pro zahuštění-chleba přeliji gulášem,nechám změknou,rozmixuji ponorným mixerem a vliji do guláše.Bobkový list a nové koření dle mého do guláše nepatří,ale každý má jinou chuť.

      17.10.2012 08:49:13

    • David
      David

      Jako zahusťovat amerikou a dávat tam bujon je největší odpor ze všech po lepším zahušťovadle byla vynikající

      15.06.2012 10:57:42

      • Fido
        Fido

        zahušťovat guláš amerikou je skutečně zločin proti lidskosti... používá se chleba;
        "amerika" = kuchař. slang. výraz pro mouku s vodou

        10.10.2012 19:04:52

    • Milena Rancová
      Milena Rancová

      a kde je koření ?

      Super, vařím ho podobně.
      Jen nějak v popisu nenacházím ten bobkový list a kuličky nového koření :-)

      13.02.2012 15:40:37


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.