reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 126×

    4,6 1126
  • 1 h 15 min

  • 263×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 745 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 984 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 293
    • klaun
      klaun

      Zahušťování guláše chlebem

      Tak máte pravdu, guláš bych chlebem nikdy nezahušťoval, je to naprostá barbařina. Pokud je potřeba guláš zahustit, tak vždy používám najemno nastrouhanou propečenou chlebovou kůrku. Nikdy nepoužívám chlebovou střídku.
      Každý má něco oblíbeného a proto nikomu nevnucuji svůj postup, maximálně mohu doporučit vyzkoušet. Chuťově je to naprosto o něčem jiném, než při zahuštění střídkou chlebovou.

      05.03.2013 11:43:36

    • zuzim62
      zuzim62

      Hospodský vepřový guláš

      Tento guláš je výborný .Děkuji

      03.03.2013 10:26:37

    • Alena Hola
      Alena Hola

      Luxusni u nas velika spokojenost
      :) :) :)

      23.02.2013 14:46:18


    • Tlechier
      Tlechier

      Uvařil jsem gulášek podle receptu a opravdu není co vytknout. Moc mi chutnal. Děkuji

      21.02.2013 22:31:46

    • Denisa
      Denisa

      Moooc dobrý gulášek - děkuji za recept :-)

      19.02.2013 13:18:04

    • ferenc (tecka) cernoch
      ferenc (tecka) cernoch

      muj první guláš

      Dobrý stručný recept a výsledek tedy jestli umíte číst je perfektní mňam:)

      18.02.2013 13:11:43

    • Martin
      Martin

      Mě se taky povedl,hodně dobrý.Ale skusil sem do toho dat i hrášek a na jemno nakrájenou zelenou papriku.jen experiment

      14.02.2013 19:25:16

      • henrietaobo
        henrietaobo

        hrášek do guláše-to snad ne

        Přidávat hrášek do guláše-to snad bylo myšleno jako vtip...nechám se ráda inspirovat,ale takový "labužník"opravdu nejsem...

        18.02.2013 14:38:29

    • Harynda
      Harynda

      Vařili jsme s ženou 100 porcí , naprosto skvělýýýý !!!!! Děkuji !!!!

      12.02.2013 20:23:23


    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.