reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 068×

    4,6 1068
  • 1 h 15 min

  • 259×

Ingredience



Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 283
    • rem-ludmila
      rem-ludmila

      dobrý guláš

      Recept je jak má být, jen ho dělám jedině na sádle a papriku dám až se maso zatáhne a taky když mám dám kousek hovězího je pak ještě lepší .Zahuštuji polohrubou moukou nebo chlebem .

      17.01.2013 12:11:06

    • Gabča
      Gabča

      guláš jsem dělala poprvé a musím říct, že se povedl. Takže supr :)

      16.01.2013 16:40:04

    • lumik
      lumik

      u nas v restauraci kde jsem v mladi varila se nerikalo amerika,ale kvasek,jenze gulas se restoval do tuku a zaprasoval moukou(spravny kucharsky postup),nebo se pouzila jiska,kvasek ne,dobre jsou i gulase zahustene strouhanym ne mixovanym chlebem,pan ze slovenska si navsiml,ze racept neni na kotlikovy gulas,ten se u nas moc nevari

      13.01.2013 15:36:04


    • colombo
      colombo

      Kdy bobkový list a nové koření ?

      Já guláš vždy konzumuji až druhý den (je nejlepší), a v tom případě stačí zmíněné koření dát klidně 20 min. před koncem, i tak se do druhého dne v jídle jeho chuť rozvine.

      31.12.2012 04:00:32

    • Iveta
      Iveta

      Taky vůbec nechápu kdy tam mám dát ten bobkový list a nové koření když už to teda podle toho receptu dělám. Ale zatím jsem s tím asi jiný problém neměla :))

      18.12.2012 13:16:55

    • 85safira85
      85safira85

      Veprovy hospodsky gulas

      Je to vyborny recept.Vsetky ingrediencie su podla mojho gusta a ta chut je bozska:))) Dakujem velmi pekne za tento recept.Uz budem varit len podla neho:)))

      16.12.2012 10:29:52

    • zavlenka
      zavlenka

      Dobrý guláš

      Trochu jiný guláš s tou majoránkou. Myslím, že by tam ani nemusel být bujón.

      28.11.2012 11:10:11

    • henrietaobo
      henrietaobo

      Guláš je výborný,pouze zahušťuji chlebem.Jsou zde dotazy kdy co přidat-někdy se nedivím.Dcera se také učí teprve vařit a to,co nám je jasné-začínající kuchařky tápají...Tak tedy tip pro zahuštění-chleba přeliji gulášem,nechám změknou,rozmixuji ponorným mixerem a vliji do guláše.Bobkový list a nové koření dle mého do guláše nepatří,ale každý má jinou chuť.

      17.10.2012 08:49:13

    • David
      David

      Jako zahusťovat amerikou a dávat tam bujon je největší odpor ze všech po lepším zahušťovadle byla vynikající

      15.06.2012 10:57:42

      • Fido
        Fido

        zahušťovat guláš amerikou je skutečně zločin proti lidskosti... používá se chleba;
        "amerika" = kuchař. slang. výraz pro mouku s vodou

        10.10.2012 19:04:52

    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.