reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodský vepřový guláš

Recept na pikantní vepřový guláš.


  • 4,7

    1 068×

    4,6 1068
  • 1 h 15 min

  • 259×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

    Celkový počet komentářů: 283
    • TFJester
      TFJester

      Nedával jsem bobkový list a rajčatový protlak a cibule bylo víc než masa. Zahušťoval jsem chlebem a moc jsme si pochutnali.

      30.06.2014 12:30:44

    • Otto Zemek
      Otto Zemek

      Právě ho jíme, přesně podle receptu, veliká dobrota !!

      Doporučuji !!!!!!!!!!!!!!

      12.06.2014 11:16:04

    • pepíno
      pepíno

      hospodský vepřový gulaš

      guláš je výborný a ta paní co ho kritizuje at ho nejí a udělá si ho podle svého

      06.06.2014 06:22:56


    • Prochaj
      Prochaj

      hospotský vepřový guláš

      Konečně vonavoučkej chutnej gulášek,nemá chybu.Ty moderny co dneska někdo dělá toje hruza ,pomalu jako rajsko gulaš.Za recept hospotský guláš dávám zlatou hvězdičku.

      13.05.2014 16:45:17

    • Pavla
      Pavla

      hospocký guláš

      je výborný nic bych na něm neměnila

      16.04.2014 18:29:36

    • fox
      fox

      Docela humus

      A k čemu je ten bobkový list a celé nové koření? To tam vůbec nepatří. Jo a smaží se na sádle a ne na nějakém smradlavém oleji!

      14.04.2014 07:02:06

    • Klothylda
      Klothylda

      Za to mistři od nás s vaším jazykem a slovníkem nám dělají reklamu! Jestli takhle vaříte doma, slovo guláš byste si neměli brát do úst!

      13.04.2014 15:29:37

    • rasovskym
      rasovskym

      Velice chutný! Vřele doporučuji...vaříte sice 2 hodiny, ale vyplatí se to.

      05.04.2014 11:31:55

    • Lubor
      Lubor

      Možnost úpravy

      U vepřového guláše, který se vaří zpravidla kratší dobu než hovězí guláš, nemusí dojít k úplnému rozvažení cibule, i když je jemně nasekaná. Ta potom plave na hladině. Před zahuštěním lze plovoucí kousky cibule sebrat cedníkem do připravené nádoby a v té tuto hmotu rozmixovat tyčovým mixerem. Celé to zpět nalít go hrnce s gulášem. Částečně to guláš i zahustí a nemusí se potom tolik zahušťovat jinými ingrediencemi.

      04.04.2014 01:01:45

    Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.