reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.

Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vařící vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.

Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Hospodský vepřový guláš

Celkový počet komentářů: 275
  • Petricek
    Petricek

    Uff.. ked si to tak citam tie niektore recepty, sa mi zdviha zaludok, ako aj to co sa pise pod nimi.. zahustovat gulas?? WTF? zahustovat MUKOU? alebo este vacsia hroza co pise jeden clovek v komentaroch ROZMIXOVANYM CHLEBOM? chce sa mi zvracat.. a ked niekto dokaze napisat ze tam dava kocku bujonu.. zle.. cele zle.. gulas sa ma skladat: cibula, mast (nie olej - uz som videl aj experta s olivovym olejom), maso (hovadzie, bravcove, divina), korenin (cervena paprika, cierne korenie, kmin a majoranka), cesnaku, celych rajcin a papriky.. este sa moze pridat nove korenie ci borievky.. ziadne ine vecy by do spravneho gulasu nemali ist... a nehovorte mi nieco o zarucenych receptoch s pivom a horcicou si kecupom..

    05.01.2013 18:33:19

    • karin
      karin

      Re:

      Můj tatínek, který vařil báječně, vždy říkal, že není dobré co je dobré, ale co komu chutná. My považujeme za absolutní hnus do guláše majoránku. Tu dávají kuchaři, co chtějí zamaskovat zasmrádlé maso.

      05.03.2013 12:53:07

    • Martin
      Martin

      No pan petříček je očividně dobrej "lojza", pokud má pořebu házet machry a mektat něco o guláších, má napsat vlastní recept.. Jak se vlastně tak "znalej" kuchař dostal na tyhle stránky...je to jednoduchý..neumí guláš uvařit, tak hledal recept. A my češi sme taky pěkný kokoti, když vás hnedka dokáže vytočit takovej ňouma a začnete se tu hádat :D Každopádně guláš podle tohohle receptu vařím pokaždý a pokud ho eště uděláte na kamnech, nebo v kotlíku, kde ho ovoní trocha toho kouře, řeknu vám, že tenhle recept je nejlepší, co sem kdy vařil. No však o tom vypovídá i průměr hodnocení z 752lidí celkem skoro 5 hvězdiček..není se o čem hádat:) takže skláním poklonu autorovi receptu a přeju vám, čechům i slovákům, dobrou chuť!:)

      27.12.2014 08:14:27

    • julek
      julek

      Jestli dáváš do guláše "celé rajčiny a papriku", tak vaříš perkelt a ne guláš, ty chytrej "maďare".

      19.01.2015 11:52:21

    • Kočí
      Kočí

      Běž se konečně vyzvracet hlupáku.

      15.04.2016 20:31:36

    • mrak
      mrak

      Petricek petricek to není guláš ale perkelt.Si pamatuj!!!!

      28.05.2016 12:18:32

    • Roman
      Roman

      Re:

      Každému dle chuti. Vrať sena Slovač a vařte si tam tu vaší polévku, které říkáte guláš.

      22.01.2017 21:37:48

    • štefan
      štefan

      no tak ty jsi vazne mimo, na slovensku žiju a ty tu z českého guláše s knedlíkem, nebo chlebem a cibuli delas leco, to nedokážou ani u nas na dedine :-D a guláš se zahustuje si představ i ten tvůj, bud bramborem nebo mouka.

      15.08.2017 00:02:19

Přidat příspěvek k receptu Hospodský vepřový guláš