reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hospodské ovarové koleno

Máte rádi pořádný flák masa a nejlépe vepřové koleno? Pak určitě vyzkoušejte tento recept!


  • 3,4

    118×

    3,3 118

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Koleno důkladně omyjeme a spaříme vroucí vodou. Neloupanou cibuli také omyjeme a odkrojíme s kořínky a začistíme horní část. Česnek oloupeme. Pokud chceme vývar z kolena použít jako základ pro polévku, můžeme přidat i mrkev, petržel a celer. Zeleninu do vývaru vkládáme celou. Nakrájenou až před dovařením.

Koleno vložíme do hrnce odpovídající velikosti. Přidáme koření (pro lepší chuť můžeme koření opražit na suché pánvi), cibuli, česnek, vegetu, sójovou omáčku a vše zalijeme vodou. Koleno musí být ponořeno. Zakryjeme poklicí a dáme vařit. Podle potřeby doléváme vodu a zvolna jej vaříme doměkka.

Pokud jej chceme mít dříve uvařeno, můžeme kůži na několika místech naříznout a místy maso lehce naříznout až ke kosti. Uvařené maso by mělo téměř odpadávat od kosti.

Hotové koleno necháme vychladnout a v žádném případě do něj nepícháme. Kůžičku ozdobně nařízneme. Třeba do tvaru mřížky.

Rozpálíme si fritovací hrnec. Jestli je dostatečně velký, vložíme do něj celé koleno i s kostí. V případě, že je malý, obereme odpadávající kusy od kosti a smažíme je. Hlavní je vysmažit na kůžičce zlatavou křupavou kůrčičku.

Hotové kolenonebo jen maso, podáváme na stylovém dřevěném prkénku s čerstvě strouhaným křenem, hořčicí, kečupem a čerstvým chlebem. Pro dobrý pocit můžeme přidat i zeleninu.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hospodské ovarové koleno

    Celkový počet komentářů: 10
    • Mahoja Kotyč
      Mahoja Kotyč

      Ovarové koleno?

      Se sójovou omáčkou, vegetou a kečupem? To je něco jako když pejsek s kočičkou pekli dort...

      22.01.2017 10:42:17

    • Hans
      Hans

      Komentář k receptu Hospodské ovarové koleno

      Proč vegetu? Proč sojovou omáčku?

      20.02.2015 10:30:21

    • Karel
      Karel

      Moc výborný až na to smažení jen jsem ho uvařil. A když si k tomu uděláte ještě bramboráky,tak je to špíca :D

      27.12.2014 17:33:44


    • KUBÍK
      KUBÍK

      Hospodské koleno jako poleno :-)

      Tak to mám, ten friťák je doopravdy zbytečný. Uvařené s křenem a hořčicí je jako báseň :-). Pěkně Česky a bez reklam.

      11.12.2013 23:12:31

    • KUBÍK
      KUBÍK

      Hospodské koleno :-) jako poleno

      Už se to vaří a očekávám skvělý výsledek. Podělím se o zážitky hnedle, jakmile to bude k snědku :-)

      11.12.2013 21:10:40

    • Premio
      Premio

      Komentář k receptu Hospodské ovarové koleno

      Četl jsem tady už hodně šílených receptů, za které by se autoři měli hodně stydět, ale tohle je opravdu jedna z největśch hrůz, co jsem tady četl. Za něco takového, by se mělo trestat!

      06.12.2013 23:42:26

    • Vendulka
      Vendulka

      Koleno bylo výborné, do friťáku jsme ho nedávali, jen uvařili v papiňáku a na chvilinku šoupli do trouby.... Nakořeněné bylo suprově!!! Díky za recept

      06.12.2013 06:11:28

    • Vendulka
      Vendulka

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      06.12.2013 06:10:01

    • Miroslav
      Miroslav

      Ovarové koleno z friťáku? To je asi vtip, že?

      22.06.2011 11:29:49

    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Hospodské ovarové koleno

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.