reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Horké třešně s kakaovým krémem

Tento vynikající dezert s výraznou chutí můžete podávat třeba na zakončení večeře pro přátele.


  • 3,1

    45×

    3 45
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Gril předehřejeme na střední teplotu. Vodu, cukr a citronovou kůru dáme do rendlíku a přivedeme za stálého míchání na mírném ohni k varu. Přidáme třešně a zahříváme je za stálého míchání asi minutu, potom rendlík odstavíme. Naběračkou s otvory přeneseme třešně do zapékací misky, šťávu v rendlíku odložíme.

Kakao dáme do misky a smícháme se špetkou soli. Za stálého šlehání přiléváme plynulým proudem smetanu. Ze šťávy vyjmeme citronovou kůru a potom do ní vmícháme smetanovou směs. Rendlík vrátíme na oheň, vzniklý krém přivedeme za stálého míchání k varu a zvolna vaříme 10-15 minut, až
se jeho objem zmenší zhruba o polovinu.

Rendlík odstavíme a vmícháme třešňový likér. Kakaový krém nalijeme na třešně. Pečeme 2 minuty pod rozehřátým grilem, rozdělíme do misek a podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Horké třešně s kakaovým krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.