reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Čokoládu nalámeme na menší kousky do misky. Přidáme k ní máslo a společně ve vodní lázní ohřejeme. Mícháme, až se obě suroviny spojí. Pokud chceme v pěně kousky čokolády, odstavíme čokoládovou hmotu z tepla dříve. Misku s čokoládou dáme stranou.

Během toho si rozklepneme vejce oddělíme žloutky do bílků.

Do čokoládového základu vmícháme žloutky, cukr a nakonec smetanu. Důkladně vše rozšleháme.

Bílky lehce osolíme a ušleháme z nich opravdu tuhý sníh. Musí být tak tuhý, že při obrácení dnem vzhůru zůstane v míse. Pak sníh lehkým překládáním zapracujeme do čokolády.

Vzniklou čokoládovou pěnu rozdělíme do misek a dáme do chladničky. Pěna potřebuje asi 4 - 5 hodin.

Hořkou čokoládovou pěnu ozdobíme snítkou máty, kopečkem šlehačky a ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hořká čokoládová pěna

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.