reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hořčičná bramborová kaše

Recept na klasiku neklasicky. Bramborovou kaši doplněnou hořčicí.


  • 3,5

    3,5 8
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Malé brambory oloupeme, omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Dáme je do tlakového hrnce, osolíme, zalijeme asi hrnkem vody a dáme vařit. Od bodu varu je vaříme asi ještě 5 - 7 minut podle toho, na jak velké kousky je nakrájíme. Pak hrnec odstavíme a necháme brambory dojít. Podle potřeby vypustíme páru.

Brambory scedíme, přidáme do nich máslo s hořčicí a rozšťoucháme na kaši.

Hořčičnou bramborovou kaši podáváme ihned. Výborná je s vepřovou panenkou v pancettě. Doporučuji použít pravou dijonskou hořčici, ne jen plnotučnou. Kaše pak nemá správný říz.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hořčičná bramborová kaše

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.