reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Honzíkovy české buchty

Honzíkovy české buchty

Klasika dle mé bábrlinky. Recept na výborné české buchty.


  • 4,6

    199×

    4,5 199
  • 1 h 15 min

  • 24×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle potřeby



Energetická hodnota

23193 kJ / 5539,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Rozdrobené droždí zalijeme asi 100 ml vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.

Do mísy prosejeme hladkou mouku, žloutky, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu, rozpuštěné vlažné máslo, zbytek cukru, vanilkový cukr, kvásek a po trochách přidáváme vlažné mléko. Vše zpracujeme ve vláčné těsto, posypeme povrch moukou a necháme kynout na teplém místě cca 1 hodinu. Důležité je, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu.

Po vykynutí rozdělíme těsto na poloviny a rozválíme na cca 1,5 cm plát, pomocí rádýlka rozdělíme na 12 čtverců, na které poklademe náplň podle vašeho výběru, třeba makovou, tvarohovou.

Buchty ze všech stran pomastíme rozpuštěným máslem a klademe vedle sebe. Honzíkovy české buchty pečeme prvních 10 minut na 200 °C, poté na mírném stupni cca 15 - 20 minut dopékáme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Honzíkovy české buchty

    Celkový počet komentářů: 37
    • ivca
      ivca

      honzikovy ceske buchty

      Těsto je suprové,výborně se sním pracuje,nelepí se a tak to má být

      27.01.2015 17:02:27

    •  Gitka
      Gitka

      Honzikovo buchty

      dnes jsem je dělala fakt vyborny kdybych se stim hrala jako na zacatku urcite by jich bylo vic ale i tak42ks a fakt bomba i s praci doporucuji vsem

      22.09.2014 15:52:55

    • koalena
      koalena

      Komentář k receptu Honzíkovy české buchty

      mě jich vyšlo 74 :-) jsem zvyklá od babičky na menší, ale zato hodně :-D a hlavně když jsou menší buchty, tím se spotřebuje více náplně, a tím jsou lepší ;-) Neměla jsem hladkou mouku, takže jsem pěkně pomlela polohrubou v mlýnku na kafe (kupodivu to šlo) a mám to takový mišmaš, něco mezi hladkou a polohrubou. Ale vypadají, a voní mooooc dobře. Právě vytahuji z trouby. Mňam

      17.03.2014 14:34:10


    • martina
      martina

      Komentář k receptu Honzíkovy české buchty

      výborný recept, mooooc chválím, dělala jsem těsto v pekárně, dala jsem asi 300 polohrubé mouky a máslo napůl s olejem, nechala jsem kynout a asi 20 min do konce programu mi těsto začalo vytékat z formy, tak jsem dala dokynout do mísy, akorát mě zarazilo množstí 24ks, já jsem udělala 27 - pekáč a zapékací mísa, protože mi to nevyšlo, ale příště udělám klidně 40ks, mám je dost velké, ale fakt výborné !!!!!

      19.08.2013 15:37:10

    • Eimy
      Eimy

      Prave mi kyne testicko :) tak jsem na ne zvedava,na buchticky :)

      19.04.2013 22:09:58

    • janulinek22
      janulinek22

      Přítel po nich už dlouho touží, tak to jdu dnes vyzkoušet. Už jsem je dělala několikrát, ale tento recept se mi zdá být lepší, než ten předešly, tak jsem zvědavá. Odhaduji podle příspěvků, že bude super! Tak i držte palce.... :-)

      21.08.2012 12:02:41

    • Zdenka
      Zdenka

      Výtečné, dělala jsem je poprvé. Receptík si ukládám do své kuchařky a budu dělat častěji. Dělala jsem se švestkami. Příště zkusím tvaroh, ten naše rodina miluje.

      12.05.2012 17:39:29

    • sjuzn1
      sjuzn1

      nestihly ani vychladnout.. skvělé..

      14.03.2012 05:41:01

    • Filipes
      Filipes

      Tak tento recept si zapisuji..buchty byly vynikající :)))

      13.02.2012 20:52:01

    • buchticka
      buchticka

      Já dávám místo másla olej. Na toto množství asi 1,5dl a nemají chybu. Déle vydrží vláčné, jelikož olej nám při vychladnutí neztuhne. Mouku dávám půl na půl hladkou a polohrubou. Vyzkoušejte!

      09.02.2010 09:50:24


    Nalezeno receptů: 37

    Přidat příspěvek k receptu Honzíkovy české buchty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.