reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Honzíkovy české buchty

Honzíkovy české buchty

Klasika dle mé bábrlinky. Recept na výborné české buchty.


  • 4,6

    188×

    4,5 188
  • 1 h 15 min

  • 23×

Ingredience

na potření

podle potřeby



Energetická hodnota

23193 kJ / 5539,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Postup přípravy

Rozdrobené droždí zalijeme asi 100 ml vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.

Do mísy prosejeme hladkou mouku, žloutky, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu, rozpuštěné vlažné máslo, zbytek cukru, vanilkový cukr, kvásek a po trochách přidáváme vlažné mléko. Vše zpracujeme ve vláčné těsto, posypeme povrch moukou a necháme kynout na teplém místě cca 1 hodinu. Důležité je, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu.

Po vykynutí rozdělíme těsto na poloviny a rozválíme na cca 1,5 cm plát, pomocí rádýlka rozdělíme na 12 čtverců, na které poklademe náplň podle vašeho výběru, třeba makovou, tvarohovou.

Buchty ze všech stran pomastíme rozpuštěným máslem a klademe vedle sebe. Honzíkovy české buchty pečeme prvních 10 minut na 200 °C, poté na mírném stupni cca 15 - 20 minut dopékáme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Honzíkovy české buchty

    Celkový počet komentářů: 34
    • Dan3a
      Dan3a

      Mám nechat buchty po zabalení ještě chvilku kynout,nebo je můžu rovnou dát péct?

      24.02.2011 13:39:39

    • janapenazova
      janapenazova

      buchtičky :D

      Zdravím, děkuji za recept :-) Také jsem nevděla nejdříve na jaké stupně to dopékat,ale chodila jsem se k tomu koukat a výsledek je parádní :-) Akorát mi to moc nevyšlo na jeden velký plech, tak jsem to tam musela vmáčknout a to byla asi ta chyba. Buchty při pečení zvětšují svůj objem,tímpádem se na sebe mačkaly a u některých buchet vylezl tvaroh. Ale to nevadí snad budou dobře chutnat :-) Tak dobrou chut už jdu na ně :-P

      24.02.2011 10:03:06


    • Ladkas
      Ladkas

      tak jsem poprvé pekla buchty. Právě jsem je vytáhla z trouby a vypadají velmi dobře. Nakonec jich mám 18, asi sem je dělala moc velké :-D Doufám, že budou chutnat tak dobře, jak vypadají. Vám písnu jak chutnalo.

      10.10.2010 14:20:07

    • barbonex
      barbonex

      Fakt dobré

      Místo másla jsem dal olej a brambory vůbec, jelikož u nás se sní vše co se týče buchet okamžitě. Mouku půl na půl hladkou a polohrubou. Děkuji že si někdo vzpoměl jak to dělávali naše maminky. Fakt dobré.

      01.08.2010 07:06:29

    • renata.k
      renata.k

      Velké množství buchet! + vláčnost

      Uváděné množství surovin je na opravdu velké množství buchet (cca 50) - pozor na to.
      K receptu - na můj vkus je těsto málo sladké, chtělo by přidat cukru. Také mi buchty nepřipadají příliš vláčné, spíš sušší - možná nebude od věci, jak tu kdosi psal: dávat olej místo másla / rozstrouhané brambory do těsta / možná i tu mouku půl na půl hladkou a polohrubou.

      06.06.2010 22:54:51

      • Lefinka
        Lefinka

        moc buchet?

        já jsem z daného množství udělala 24 ks buchet asi jste dělala pidi buchtičky,toto je originální recept starý cca 70 let,možná dřív cukr víc sladil a máslo bylo opravdu máslo.

        07.08.2010 10:38:53

    • Petr
      Petr

      Zdravim...uplne se me sbihaji sliny,lae mam dotaz...jak ty buchtu balite....tedy presneji jak je pokladate na pekac....tim zabalenim-zmacknutym dolu????a az jsou vsechny vedle sebe tak teprv pomastit a nebo celou nez ji dam na pekac...a jeste jak asi velky platek-kostka by mela byt na jednu buchtu.....ne cely plato...ale jen jednu....mozna se ptam hloupe....ale jsem jen chlap no...:)pak se pise prvnich deset minut na 200 a pak dopekame....to je mysleno taky na 200????dekuju moc....
      Petr

      28.02.2010 02:50:50

      • buchticka
        buchticka

        Buchty pokládáte do vymazaného pekáčku spojem dolů. Máslo si rozpustíte (asi tak dvou cm plátek z kostky másla), a pokládáte do řady a vždy po ukončení řádku mašlovačkou přetřete buchty máslem z pekáčku. Tak postupujete až máte pekáček zaplěný. Dopékáte po prvních 10-ti minutách asi na 180°C. Přeji dobrou cuť!!!

        28.02.2010 14:20:19

      • Lefinka
        Lefinka

        Vyzkoušel jste?

        Zdravím,jen jsem se chtěla zeptat jestli jste už vytvořil buchty?A jak chutnaly?

        01.06.2010 15:22:06


    Nalezeno receptů: 34

    Přidat příspěvek k receptu Honzíkovy české buchty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.