reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Honzíkovy české buchty

Honzíkovy české buchty

Klasika dle mé bábrlinky. Recept na výborné české buchty.


  • 4,6

    196×

    4,5 196
  • 1 h 15 min

  • 24×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle potřeby



Energetická hodnota

23193 kJ / 5539,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách

24. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

24. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Výběr těch nejlepších receptů: Domácí knedlíky nasladko i naslano

23. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

8 skvělých a jednoduchých receptů z mletého masa

23. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 696 hodnocení

Zkuste to doma! Recept na valašský frgál krok za krokem

23. 9. 2020

Postup přípravy

Rozdrobené droždí zalijeme asi 100 ml vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.

Do mísy prosejeme hladkou mouku, žloutky, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu, rozpuštěné vlažné máslo, zbytek cukru, vanilkový cukr, kvásek a po trochách přidáváme vlažné mléko. Vše zpracujeme ve vláčné těsto, posypeme povrch moukou a necháme kynout na teplém místě cca 1 hodinu. Důležité je, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu.

Po vykynutí rozdělíme těsto na poloviny a rozválíme na cca 1,5 cm plát, pomocí rádýlka rozdělíme na 12 čtverců, na které poklademe náplň podle vašeho výběru, třeba makovou, tvarohovou.

Buchty ze všech stran pomastíme rozpuštěným máslem a klademe vedle sebe. Honzíkovy české buchty pečeme prvních 10 minut na 200 °C, poté na mírném stupni cca 15 - 20 minut dopékáme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Honzíkovy české buchty

    Celkový počet komentářů: 37
    • stavros666
      stavros666

      Honzíkovy české buchty

      Upekl jsem Honzíkovy buchty s povidlama,mák není moje parketa,ale " proti gustu žádný dišputát " .Aještě do těsta přidávám majolku a buchtičky jsou jako pápěří****.Současně posílám fotografie mého výtvoru s přáním dobrého pošušňáníčka....///

      15.05.2020 12:50:53

    • kristina
      kristina

      Děkuji za úžasné těsto

      Dnes jsem se rozhodla pro upečení buchet. Nevěděla jsem ale jaké. Potom jsem našla váš recept a rozhodla jsem se že ho zkusím. Místo citrónové kůry jsem přidala citrónové cukr a místo masla jde dala přibližně 120ml oleje a zadelala. Po vykynuti mě těsto mile překvapilo. Krásně vlacne a skvěle se sním pracovalo. Odkrajovala jde si ho přímo s misky. Tyto buchty budu dělat i do budoucna a třeba je i doporucim. Děkuji za super recept.

      10.05.2020 19:13:23

    • Hanka
      Hanka

      Lepší jsem nejedla

      Vynikající!!! Díky sádlu jsou buchty křupavé, nejsou sladké a s povidly či třešňovou marmeládou nemají konkurenci.

      08.03.2020 21:20:18


    • Jirka
      Jirka

      Komentář k receptu Honzíkovy české buchty

      1,5cm plát?

      20.07.2016 10:55:45

    • Kimmi
      Kimmi

      Komentář k receptu Honzíkovy české buchty

      Je to dobrý recept , je lehký a potom jsou z toho dobré buchty :)

      29.05.2016 16:43:19

    • Ana
      Ana

      Komentář k receptu Honzíkovy české buchty

      Dělala jsem podle receptu, je ok. jen v něm není sůl, kterou do kynutého těsta dávám, neuvědomila jsem si to a je to v těstě poznat.

      23.04.2016 21:57:59

    • Magda
      Magda

      Komentář k receptu Honzíkovy české buchty

      Můžete mi prosím poradit? Vše jsem udělala jak to tu stoji, při pečením krásně stouply ale jakmile jsem je vytáhla z trouby, tak úplně spadly a náplň místo,aby byla uprostřed, tak je naspodu. Mám delší problém s troubou, tak nevím, jestli je to troubou a nebo jsem něco ňeudělala špatně. Pořadí té mi prosím? Děkuji.

      12.01.2016 22:35:34

    • pampeliska67
      pampeliska67

      Tyhke buchty jsou opravdu výtečné já jako antitalent na kynuté těsta smekám krásně mi vykynulo ani sem s ním neměla tolik práce jako jindy.Moc děkuji

      08.01.2016 14:40:41


    Nalezeno receptů: 37
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Honzíkovy české buchty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.