reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Honzíkovy české buchty

Honzíkovy české buchty

Klasika dle mé bábrlinky. Recept na výborné české buchty.


  • 4,6

    188×

    4,5 188
  • 1 h 15 min

  • 23×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle potřeby



Energetická hodnota

23193 kJ / 5539,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Rozdrobené droždí zalijeme asi 100 ml vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.

Do mísy prosejeme hladkou mouku, žloutky, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu, rozpuštěné vlažné máslo, zbytek cukru, vanilkový cukr, kvásek a po trochách přidáváme vlažné mléko. Vše zpracujeme ve vláčné těsto, posypeme povrch moukou a necháme kynout na teplém místě cca 1 hodinu. Důležité je, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu.

Po vykynutí rozdělíme těsto na poloviny a rozválíme na cca 1,5 cm plát, pomocí rádýlka rozdělíme na 12 čtverců, na které poklademe náplň podle vašeho výběru, třeba makovou, tvarohovou.

Buchty ze všech stran pomastíme rozpuštěným máslem a klademe vedle sebe. Honzíkovy české buchty pečeme prvních 10 minut na 200 °C, poté na mírném stupni cca 15 - 20 minut dopékáme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Honzíkovy české buchty

    Celkový počet komentářů: 34
    • Jirka
      Jirka

      Komentář k receptu Honzíkovy české buchty

      1,5cm plát?

      20.07.2016 10:55:45

    • Kimmi
      Kimmi

      Komentář k receptu Honzíkovy české buchty

      Je to dobrý recept , je lehký a potom jsou z toho dobré buchty :)

      29.05.2016 16:43:19

    • Ana
      Ana

      Komentář k receptu Honzíkovy české buchty

      Dělala jsem podle receptu, je ok. jen v něm není sůl, kterou do kynutého těsta dávám, neuvědomila jsem si to a je to v těstě poznat.

      23.04.2016 21:57:59


    • Magda
      Magda

      Komentář k receptu Honzíkovy české buchty

      Můžete mi prosím poradit? Vše jsem udělala jak to tu stoji, při pečením krásně stouply ale jakmile jsem je vytáhla z trouby, tak úplně spadly a náplň místo,aby byla uprostřed, tak je naspodu. Mám delší problém s troubou, tak nevím, jestli je to troubou a nebo jsem něco ňeudělala špatně. Pořadí té mi prosím? Děkuji.

      12.01.2016 22:35:34

    • pampeliska67
      pampeliska67

      Tyhke buchty jsou opravdu výtečné já jako antitalent na kynuté těsta smekám krásně mi vykynulo ani sem s ním neměla tolik práce jako jindy.Moc děkuji

      08.01.2016 14:40:41

    • ivca
      ivca

      honzikovy ceske buchty

      Těsto je suprové,výborně se sním pracuje,nelepí se a tak to má být

      27.01.2015 17:02:27

    •  Gitka
      Gitka

      Honzikovo buchty

      dnes jsem je dělala fakt vyborny kdybych se stim hrala jako na zacatku urcite by jich bylo vic ale i tak42ks a fakt bomba i s praci doporucuji vsem

      22.09.2014 15:52:55

    • koalena
      koalena

      Komentář k receptu Honzíkovy české buchty

      mě jich vyšlo 74 :-) jsem zvyklá od babičky na menší, ale zato hodně :-D a hlavně když jsou menší buchty, tím se spotřebuje více náplně, a tím jsou lepší ;-) Neměla jsem hladkou mouku, takže jsem pěkně pomlela polohrubou v mlýnku na kafe (kupodivu to šlo) a mám to takový mišmaš, něco mezi hladkou a polohrubou. Ale vypadají, a voní mooooc dobře. Právě vytahuji z trouby. Mňam

      17.03.2014 14:34:10


    Nalezeno receptů: 34
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Honzíkovy české buchty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.