reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Honzíkovy české buchty

Honzíkovy české buchty

Klasika dle mé bábrlinky. Recept na výborné české buchty.


  • 4,6

    196×

    4,5 196
  • 1 h 15 min

  • 24×

Ingredience

na potření

podle potřeby



Energetická hodnota

23193 kJ / 5539,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 812 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?

21. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Kynuté dýňové bochánky s medovou krustou krok za krokem

21. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku

21. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Špinavá rychlovarná konvice? S naším návodem bude vypadat jako nová

21. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Zdravý oběd snadno a rychle: Batátové noky se špenátem krok za krokem

21. 9. 2020

Postup přípravy

Rozdrobené droždí zalijeme asi 100 ml vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.

Do mísy prosejeme hladkou mouku, žloutky, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu, rozpuštěné vlažné máslo, zbytek cukru, vanilkový cukr, kvásek a po trochách přidáváme vlažné mléko. Vše zpracujeme ve vláčné těsto, posypeme povrch moukou a necháme kynout na teplém místě cca 1 hodinu. Důležité je, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu.

Po vykynutí rozdělíme těsto na poloviny a rozválíme na cca 1,5 cm plát, pomocí rádýlka rozdělíme na 12 čtverců, na které poklademe náplň podle vašeho výběru, třeba makovou, tvarohovou.

Buchty ze všech stran pomastíme rozpuštěným máslem a klademe vedle sebe. Honzíkovy české buchty pečeme prvních 10 minut na 200 °C, poté na mírném stupni cca 15 - 20 minut dopékáme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Honzíkovy české buchty

    Celkový počet komentářů: 37
    • Petr
      Petr

      Zdravim...uplne se me sbihaji sliny,lae mam dotaz...jak ty buchtu balite....tedy presneji jak je pokladate na pekac....tim zabalenim-zmacknutym dolu????a az jsou vsechny vedle sebe tak teprv pomastit a nebo celou nez ji dam na pekac...a jeste jak asi velky platek-kostka by mela byt na jednu buchtu.....ne cely plato...ale jen jednu....mozna se ptam hloupe....ale jsem jen chlap no...:)pak se pise prvnich deset minut na 200 a pak dopekame....to je mysleno taky na 200????dekuju moc....
      Petr

      28.02.2010 02:50:50

      • buchticka
        buchticka

        Buchty pokládáte do vymazaného pekáčku spojem dolů. Máslo si rozpustíte (asi tak dvou cm plátek z kostky másla), a pokládáte do řady a vždy po ukončení řádku mašlovačkou přetřete buchty máslem z pekáčku. Tak postupujete až máte pekáček zaplěný. Dopékáte po prvních 10-ti minutách asi na 180°C. Přeji dobrou cuť!!!

        28.02.2010 14:20:19

      • Lefinka
        Lefinka

        Vyzkoušel jste?

        Zdravím,jen jsem se chtěla zeptat jestli jste už vytvořil buchty?A jak chutnaly?

        01.06.2010 15:22:06


    • paula13
      paula13

      Vynikající a povedly se mi hned na první pokus.Celá moje rodina po nich olízla.

      23.02.2010 18:56:11

    • dalibor
      dalibor

      Výborné buchty jako od babičky děkuji za recept

      14.02.2010 14:20:42

    • veerac
      veerac

      Já dávám do těsta máslo, ale na vymazávání pekáče a kolem buchet olej.

      12.02.2010 12:18:03

    • ivannka
      ivannka

      my také pečeme buchty a milujeme je,a do těsta přidáme 2 vařené strouhané brambory.Těsto je pak vláčnější a dýl upečené vydrží. také po vytažení z trouby potíráme ještě horké rozpuštěným máslem.líp se od sebe oddělují a jsou chutnější

      26.01.2010 19:16:36


    Nalezeno receptů: 37
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Honzíkovy české buchty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.