reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Honzíkovy české buchty

Honzíkovy české buchty

Klasika dle mé bábrlinky. Recept na výborné české buchty.


  • 4,6

    188×

    4,5 188
  • 1 h 15 min

  • 23×

Ingredience

na potření

podle potřeby



Energetická hodnota

23193 kJ / 5539,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Rozdrobené droždí zalijeme asi 100 ml vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.

Do mísy prosejeme hladkou mouku, žloutky, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu, rozpuštěné vlažné máslo, zbytek cukru, vanilkový cukr, kvásek a po trochách přidáváme vlažné mléko. Vše zpracujeme ve vláčné těsto, posypeme povrch moukou a necháme kynout na teplém místě cca 1 hodinu. Důležité je, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu.

Po vykynutí rozdělíme těsto na poloviny a rozválíme na cca 1,5 cm plát, pomocí rádýlka rozdělíme na 12 čtverců, na které poklademe náplň podle vašeho výběru, třeba makovou, tvarohovou.

Buchty ze všech stran pomastíme rozpuštěným máslem a klademe vedle sebe. Honzíkovy české buchty pečeme prvních 10 minut na 200 °C, poté na mírném stupni cca 15 - 20 minut dopékáme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Honzíkovy české buchty

    Celkový počet komentářů: 33
    • janapenazova
      janapenazova

      buchtičky :D

      Zdravím, děkuji za recept :-) Také jsem nevděla nejdříve na jaké stupně to dopékat,ale chodila jsem se k tomu koukat a výsledek je parádní :-) Akorát mi to moc nevyšlo na jeden velký plech, tak jsem to tam musela vmáčknout a to byla asi ta chyba. Buchty při pečení zvětšují svůj objem,tímpádem se na sebe mačkaly a u některých buchet vylezl tvaroh. Ale to nevadí snad budou dobře chutnat :-) Tak dobrou chut už jdu na ně :-P

      24.02.2011 10:03:06

    • Ladkas
      Ladkas

      tak jsem poprvé pekla buchty. Právě jsem je vytáhla z trouby a vypadají velmi dobře. Nakonec jich mám 18, asi sem je dělala moc velké :-D Doufám, že budou chutnat tak dobře, jak vypadají. Vám písnu jak chutnalo.

      10.10.2010 14:20:07

    • barbonex
      barbonex

      Fakt dobré

      Místo másla jsem dal olej a brambory vůbec, jelikož u nás se sní vše co se týče buchet okamžitě. Mouku půl na půl hladkou a polohrubou. Děkuji že si někdo vzpoměl jak to dělávali naše maminky. Fakt dobré.

      01.08.2010 07:06:29


    • renata.k
      renata.k

      Velké množství buchet! + vláčnost

      Uváděné množství surovin je na opravdu velké množství buchet (cca 50) - pozor na to.
      K receptu - na můj vkus je těsto málo sladké, chtělo by přidat cukru. Také mi buchty nepřipadají příliš vláčné, spíš sušší - možná nebude od věci, jak tu kdosi psal: dávat olej místo másla / rozstrouhané brambory do těsta / možná i tu mouku půl na půl hladkou a polohrubou.

      06.06.2010 22:54:51

      • Lefinka
        Lefinka

        moc buchet?

        já jsem z daného množství udělala 24 ks buchet asi jste dělala pidi buchtičky,toto je originální recept starý cca 70 let,možná dřív cukr víc sladil a máslo bylo opravdu máslo.

        07.08.2010 10:38:53

    • Petr
      Petr

      Zdravim...uplne se me sbihaji sliny,lae mam dotaz...jak ty buchtu balite....tedy presneji jak je pokladate na pekac....tim zabalenim-zmacknutym dolu????a az jsou vsechny vedle sebe tak teprv pomastit a nebo celou nez ji dam na pekac...a jeste jak asi velky platek-kostka by mela byt na jednu buchtu.....ne cely plato...ale jen jednu....mozna se ptam hloupe....ale jsem jen chlap no...:)pak se pise prvnich deset minut na 200 a pak dopekame....to je mysleno taky na 200????dekuju moc....
      Petr

      28.02.2010 02:50:50

      • buchticka
        buchticka

        Buchty pokládáte do vymazaného pekáčku spojem dolů. Máslo si rozpustíte (asi tak dvou cm plátek z kostky másla), a pokládáte do řady a vždy po ukončení řádku mašlovačkou přetřete buchty máslem z pekáčku. Tak postupujete až máte pekáček zaplěný. Dopékáte po prvních 10-ti minutách asi na 180°C. Přeji dobrou cuť!!!

        28.02.2010 14:20:19

      • Lefinka
        Lefinka

        Vyzkoušel jste?

        Zdravím,jen jsem se chtěla zeptat jestli jste už vytvořil buchty?A jak chutnaly?

        01.06.2010 15:22:06

    • paula13
      paula13

      Vynikající a povedly se mi hned na první pokus.Celá moje rodina po nich olízla.

      23.02.2010 18:56:11


    Nalezeno receptů: 33

    Přidat příspěvek k receptu Honzíkovy české buchty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.