reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Honzíkovy české buchty

Honzíkovy české buchty

Klasika dle mé bábrlinky. Recept na výborné české buchty.


  • 4,6

    188×

    4,5 188
  • 1 h 15 min

  • 23×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle potřeby



Energetická hodnota

23193 kJ / 5539,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 804 hodnocení

Jak vyzrát na skvrny 1.díl

26. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na jablkovou bábovku s ořechy krok za krokem

25. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 160 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 667 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Postup přípravy

Rozdrobené droždí zalijeme asi 100 ml vlažného mléka, přidáme lžíci cukru a necháme vzejít kvásek.

Do mísy prosejeme hladkou mouku, žloutky, špetku soli, nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu, rozpuštěné vlažné máslo, zbytek cukru, vanilkový cukr, kvásek a po trochách přidáváme vlažné mléko. Vše zpracujeme ve vláčné těsto, posypeme povrch moukou a necháme kynout na teplém místě cca 1 hodinu. Důležité je, aby všechny ingredience měly pokojovou teplotu.

Po vykynutí rozdělíme těsto na poloviny a rozválíme na cca 1,5 cm plát, pomocí rádýlka rozdělíme na 12 čtverců, na které poklademe náplň podle vašeho výběru, třeba makovou, tvarohovou.

Buchty ze všech stran pomastíme rozpuštěným máslem a klademe vedle sebe. Honzíkovy české buchty pečeme prvních 10 minut na 200 °C, poté na mírném stupni cca 15 - 20 minut dopékáme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Honzíkovy české buchty

    Celkový počet komentářů: 33
    • Eimy
      Eimy

      Prave mi kyne testicko :) tak jsem na ne zvedava,na buchticky :)

      19.04.2013 22:09:58

    • janulinek22
      janulinek22

      Přítel po nich už dlouho touží, tak to jdu dnes vyzkoušet. Už jsem je dělala několikrát, ale tento recept se mi zdá být lepší, než ten předešly, tak jsem zvědavá. Odhaduji podle příspěvků, že bude super! Tak i držte palce.... :-)

      21.08.2012 12:02:41

    • Zdenka
      Zdenka

      Výtečné, dělala jsem je poprvé. Receptík si ukládám do své kuchařky a budu dělat častěji. Dělala jsem se švestkami. Příště zkusím tvaroh, ten naše rodina miluje.

      12.05.2012 17:39:29


    • sjuzn1
      sjuzn1

      nestihly ani vychladnout.. skvělé..

      14.03.2012 05:41:01

    • Filipes
      Filipes

      Tak tento recept si zapisuji..buchty byly vynikající :)))

      13.02.2012 20:52:01

    • Dan3a
      Dan3a

      Mám nechat buchty po zabalení ještě chvilku kynout,nebo je můžu rovnou dát péct?

      24.02.2011 13:39:39

    • buchticka
      buchticka

      Já dávám místo másla olej. Na toto množství asi 1,5dl a nemají chybu. Déle vydrží vláčné, jelikož olej nám při vychladnutí neztuhne. Mouku dávám půl na půl hladkou a polohrubou. Vyzkoušejte!

      09.02.2010 09:50:24

      • Lefinka
        Lefinka

        My nemusíme dávat brambory,protože u nás buchty vůbec nevydrží:-)

        31.01.2010 09:38:00

      • Lefinka
        Lefinka

        Právě jsem zkusila svůj recept na vaši radu s olejem,těsto bylo fantastické,ale ve výsledku bych se vrátila k máslu,je trochu sušší ale olej se mi zdá v buchtách poněkud těžký,ale proti gustu....

        08.10.2010 22:04:00


    Nalezeno receptů: 33

    Přidat příspěvek k receptu Honzíkovy české buchty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.